SportVoetbal

Wellenberg vertrekt bij Berkum

Zwolle – Ruud Wellenberg zal na het einde van het huidige seizoen vertrekken bij hoofdklasser VV Berkum. De 30-jarige middenvelder, die nu bezig is aan zijn vijfde jaar in de hoofdmacht van de Zwollenaren, kan zijn sportieve activiteiten dan niet langer combineren met zijn maatschappelijke carrière.

“In de zomer verdedig ik mijn proefschrift. Vanaf dat moment ben ik alleen nog werkzaam in Amsterdam, waar ik ook al woon,” aldus Wellenberg, die voor zijn studie Technische Geneeskunde nu nog in de Isala Klinieken in Zwolle en het AMC in Amsterdam werkt. “Qua werk en verplichtingen wordt het steeds lastiger te combineren met het drie of vier keer per week heen en weer naar Berkum gaan. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij Berkum, het is een vriendenteam geworden en ik ben bang dat ik misschien wel spijt ga krijgen van mijn beslissing. Maar ik moet een keer doorpakken.”

Ruud Wellenberg kijkt terug op een meer dan geslaagde tijd bij Berkum, die afgelopen zomer werd bekroond met het kampioenschap in de 1e Klasse D. In dat kampioensjaar werd hij bovendien verkozen tot Berkum-speler van het Jaar. In het nu lopende seizoen ontbrak hij lange tijd door een blessure, maar recentelijk heeft hij met sterke optredens laten zien dat hij weer helemaal terug is. Berkum vindt het dan ook spijtig afscheid te moeten nemen van deze technisch begaafde speler, die eerder uitkwam voor Go Ahead Eagles en SV Epe, maar respecteert vanzelfsprekend zijn keuze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button