BouwKamperpoortNieuws uit Zwolle

Welkomstpakket voor bewoners Kop van Hoog

Zwolle – Met de oplevering van de Kop van Hoog is het centrum van Zwolle sinds kort een markant
appartementencomplex rijker. Om een vliegende start te maken voor de bewoners is door de initiatiefnemers van deze ontwikkeling een welkomstpakket uitgereikt.

Een plek als dit, waar een grote diversiteit aan doelgroepen samen woont in één complex, verdient de nodige aandacht om een goede start te maken. “Daarvoor hadden we graag een gezamenlijk evenement op de binnenplaats georganiseerd”, geeft Mark Broekhuijsen, Strategisch Ontwikkelaar bij Nijhuis Bouw, aan. “Helaas gaat dat nu even niet, maar we wilden er toch graag aandacht aan schenken. Vandaar dat vandaag een leuk pakket uitgereikt wordt met typische Zwolse lekkernijen namens deltaWonen en Nijhuis. ‘Wij hopen dat we hier een bijdrage leveren aan een uniek stukje Zwolle waar men elkaar straks ook echt weet te vinden’.

Diverse woningen en doelgroepen

De Kop van Hoog omvat 37 koopwoningen, 45 (sociale) huurwoningen, één kangoeroewoning, drie
commerciële ruimtes, een parkeergarage met 60 plaatsen en een binnenplaats. Het nabij de stadsgracht gelegen gebouw kenmerkt zich door een grote diversiteit. Qua architectuur, maar ook als het gaat om de woningen zelf en de doelgroepen die er al in groten getale hun thuis hebben gevonden.

“Om bij te dragen aan het gedachtegoed dat op plekken als deze voor iedereen een woning beschikbaar dient te zijn, is gekozen voor een combinatie van enerzijds sociale en vrijesectorhuurwoningen en anderzijds in diverse prijsklassen verkrijgbare koopappartementen”, legt Arno Kattenpoel Oude Heerink, Commercieel Directeur Nijhuis Bouw, uit.

DeltaWonen, een Zwolse woningcorporatie, was vanaf de start van deze ontwikkeling reeds betrokken bij de ontwikkeling. Voor hen is dit één van de projecten om het tekort aan sociale huurwoningen in Zwolle in te vullen. Evert Leideman, directeur-bestuurder van DeltaWonen legt uit; “De Kop van Hoog is een perfect voorbeeld van de inclusieve samenleving waar wij als deltaWonen voor staan. De Zwolse binnenstad is weer een flink aantal mooie woningen rijker.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button