Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wehkamp prijswinnaar groene ondernemer voor natuurlijker Hessenpoort

Zwolle – Wehkamp uit Zwolle is de groenste ondernemer van Overijssel 2016. Daarom kreeg het bedrijf vanmiddag de Groene Twinkeling 2016 uitgereikt. Met de prijs worden Overijsselse organisaties gestimuleerd zich extra in te zetten voor natuur, landschap en biodiversiteit.

Heemtuin en natuurlijker en duurzamer Hessenpoort

Wehkamp uit Zwolle investeert veel in biodiversiteit (red. verscheidenheid in levensvormen zoals planten, dieren). Zo heeft het bedrijf een heemtuin op eigen terrein aangelegd.  Met de Heem wil Wehkamp de natuur dicht bij de mensen brengen en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in Nederland. De tuin heeft een inheemse kruidenvegetatie.

800_copyklaaseissensavproducties_wehkamp_10-07-15-25

Op het buitenterrein vind je ook een  insectenhotel, zwaluwwand en een kikkerpoel. Zowel binnen als buiten is er veel aandacht besteed aan informatie en educatie. Zowel in de tuin als in het bedrijfspand zelf worden bezoekers en medewerkers geïnformeerd over de duurzaamheidsgedachte van Wehkamp.

Naast de Heemtuin is een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven door het leggen van de verbinding tussen economie en ecologie.

Meer weten over de duurzame aspecten van het Wehkamp Distributiecentrum en de Heemtuin?

Info duurzaamheid Wehkamp

 

800_copyklaaseissensavproducties_wehkamp_10-07-15-23

Groene Twinkeling

De Groene Twinkeling is een initiatief van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer. Vorig jaar is de prijs gewonnen door het bedrijf Unipro uit Haaksbergen.

800_wehkamp_paulraats_1080612

Gerelateerde artikelen

Back to top button