Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wegsafsluitingen tijdens Sinterklaasintocht Zwolle

Ook dit jaar, op zaterdag 14 november, komen Sinterklaas en zijn Pieten komen per boot aan in de binnenstad van Zwolle. Ze varen via het Zwols IJsselkanaal en het Zwarte Water naar de binnenstad waar de boot bij het Rodetorenplein aanmeert. Burgemeester Henk Jan Meijer verwelkomt samen met de Zwolse kinderen de Sint om circa 14.30 uur op het Rodetorenplein. De intocht heeft gevolgen voor het verkeer.

Oponthoud in de omgeving van Rodetorenplein

Tijdens de boottocht tussen 14.00 en 14.30 uur moet verkeer rekening houden met oponthoud bij de bruggen. De vaarroute is in 2015 gewijzigd ten opzichte van de jaren daarvoor. De boot gaat via de Holtenbroekerbrug, gelegen tussen Zwartewaterallee-Blaloweg en via de Hofvlietbrug, gelegen in de Pannekoekendijk naar de binnenstad.
De havenmeester doet de bruggen omhoog om de boot door te laten.

Route van de optocht door de stad

Om circa 15.00 uur vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten in optocht door de stad vanaf het Rodetorenplein naar het Grote Kerkplein. De route van de intocht is als volgt:
Rodetorenplein – Buitenkant – Vispoortenplas – Meerminneplein – Krabbestraat – Aan de Stadsmuur – Pletterstraat – Diezerstraat – Grote Markt – Oude Vismarkt – Nieuwe Markt – Sassenstraat – Grote Kerkplein. De aankomst op het eindpunt is rond 16.00 uur. Voor het stadhuis op het Grote Kerkplein vinden diverse activiteiten plaats tot 17.30 uur.

Verkeersmaatregelen tijdens de optocht

Vanwege de aankomst van Sinterklaas op het Rodetorenplein zijn de Jufferenwal, het Rodetorenplein, de Buitenkant en Vispoortenbrug, en daarmee ook de rijroute Buitenkant en Nieuwstraat vanaf 12.00 uur afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.

In verband met de optocht zijn het Gasthuisplein, de Oude Vismarkt en Sassenstraat tussen 15.00 en 17.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De Rodetorenbrug is tussen 13.00 en 15.00 uur afgesloten omdat deze brug als VIP-desk gebruikt wordt.

Vanwege de diverse activiteiten op het Grote Kerkplein is deze tussen 13.00 en 17.00 uur afgesloten voor het verkeer. Daarmee is ook de Sassenstraat niet bereikbaar via het Grote Kerkplein voor het gemotoriseerde verkeer.

Op de route van de optocht zullen op meerdere plekken dranghekken staan. Vanaf moment van plaatsen tot aan het opruimen is de omgeving afgesloten voor het verkeer in de tijdsperiode 12.00 – 17.00 uur. Zodra mogelijk wordt de weg weer vrij gegeven voor het verkeer.

Bevoorradend verkeer met bestemming winkels in de binnenstad welke via de Nieuwstraat rijden, hebben hiertoe de mogelijkheid vóór 12.00 uur en na 17.00 uur

Parkeren

De parkeeraccommodaties in de binnenstad blijven bereikbaar. Voor vergunninghouders is parkeren aan de Buitenkant echter niet mogelijk. Zij worden verzocht elders in het vergunninghoudersgebied te parkeren. Op deze dag geldt een wegsleepregeling voor geparkeerde voertuigen die zich bevinden op de Buitenkant en op de route van de intocht.

Openbaar vervoer

De stads- en streekbussen die van en naar het station rijden blijven de route Eekwal – Pannekoekendijk rijden. In verband met afsluiting van Rodetorenplein – Buitenkant zullen stadslijnen 2, 3 en 12 vanaf begin van de dienst tot 17.00 uur een omleidingsroute via Pannekoekendijk rijden. Vanaf 17.00 uur wordt de gebruikelijke route weer gereden. De haltes Eekwal en Pannekoekendijk blijven dus in gebruik.
Ook stadslijn 4 blijft haar gebruikelijke route via Wilhelminasingel – Kerkstraat rijden in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button