Carnaval 2015Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Wegafzetting Zwolse carnavalsoptocht a.s. zaterdag

Ook dit jaar is Zwolle omgedoopt in Sassendonk van vrijdag 13 t/m dinsdag 17 februari aanstaande. De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 14 februari aanstaande vindt er onder meer een carnavals act op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavals act op de Nieuwe Havenbrug

Nadat de intocht van Stadsprins PEC 1 en Jeugdprinses Britt heeft plaatsgevonden, volgt er een act. Om de act te kunnen uitvoeren op de Nieuwe Havenbrug wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten. Al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, ondervinden hiervan stremming. De omleidingsroute loopt via de Emmawijk. Daar bevindt zich tevens een tijdelijke bushalte. Deze tijdelijke bushalte is tot 18.00 uur in gebruik. Tussen 15.30 en 18.00 uur is de brug wederom afgesloten in verband met ontbinding van de (praalwagen)optocht.

Stremming

Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer stremming. De optocht start om 13.45 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat naar de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tot 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten in verband met het verzamelen van de carnavalswagens. Het advies aan het doorgaande verkeer is om de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere route.

OV

De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden een aangepaste route op de route van de carnavalsoptocht en pakken zodra mogelijk de normale route weer op.
Ter hoogte van de Eekwal rijden de stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion tussen 06.00 en 18.00 uur via de Emmawijk, waar een tijdelijk halte is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button