BouwKabelkrantNieuws uit Zwolle

Weezenlanden-Noord is weer 44 appartementen rijker

Openbaar Belang deelt sleutels uit aan eerste huurders

Zwolle – De nieuwbouw in Weezenlanden-Noord groeit. Na de 63 appartementen in gebouw A, levert Openbaar Belang nu nog eens 44 appartementen op. Gebouw E, ontwikkeld door Nijhuis Bouw, ligt centraal aan het park, heeft 6 verdiepingen en 15 verschillende typen sociale huurwoningen.

Sleuteloverdracht

De sleuteloverdracht is voor veel bewoners een memorabel moment. Het is de start van wonen in je nieuwe woning op een nieuwe plek. Afgelopen week hebben wethouders Gerdien Rots en Dorrit de Jong dit nog eens benadrukt en een symbolische sleutel overhandigd aan blije nieuwe bewoners.

Voeten in het groen

Wethouder Gerdien Rots (Ruimtelijke ontwikkeling): “Weezenlanden-Noord staat voor stedelijk wonen tegen de historische binnenstad van Zwolle, met de voeten in het groen. Een fantastisch nieuw gebied waar je kunt wonen en recreëren. Een prachtige locatie waar 180 verouderde sociale huurwoningen plaats maken voor in totaal circa 600 nieuwe woningen (waaronder sociale huur).”

Terugkerende bewoners

Alle oorspronkelijke bewoners van dit gebied die terug wilden keren naar de nieuwbouw, hebben nu een plekje gevonden. Ook zijn er zo’n 20 huishoudens van de Hanekamp met voorrang verhuist naar gebouw E. Voor de woningen aan de Hanekamp zijn namelijk ingrijpende plannen. Daarom heeft Openbaar Belang deze bewoners de mogelijkheid geboden om te verhuizen naar deze nieuwbouw.

(t)huis voor iedereen

“Geweldig dat dit gebouw met 44 appartementen vandaag is opgeleverd en de laatste oorspronkelijke huurders van Weezenlanden-Noord met herhuisvestingsrechten nu weer een plek hebben in de nieuwbouw. Zwolle staat voor ‘een (t)huis voor iedereen’ en daar komen we vandaag weer een stap dichterbij.” zegt wethouder Dorrit de Jong (Wonen en inclusieve samenleving

Van 180 naar 283 sociale huurwoningen

Op dit moment hebben 2 flats al plaatsgemaakt voor nieuwbouw. De 3e flat wordt direct na de zomer gesloopt. ‘In de eerste plannen werd gesproken over 230 nieuwe appartementen ter vervanging van de oude 180 woningen. Maar ondertussen is dat opgehoogd naar 283 sociale huurwoningen! Dat is heel welkom in een tijd van een tekort aan woningen.’ zo vertelt Sjoerd Quint, bestuurder bij Openbaar Belang.

Goede mix aan bewoners, woningen, wonen en recreëren

Gebouw E maakt onderdeel uit van De Weezen. Een stedelijk project net naast de binnenstad. Een nieuwe gemengde wijk met zo’n 600 woningen in de sociale huur, middenhuur en koopwoningen, een gebied waar je kunt wonen en recreëren. Het is de bedoeling dat de laatste sociale huurwoningen in 2029 worden opgeleverd. Deze zijn bedoeld voor starters. Op die manier ontstaat er een mooie balans met de oorspronkelijke huurders, die vaak al wat langer huren en andere nieuwe bewoners in het project die er een woning kopen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren