Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Weeshuisprijs voor Theatergroep De Jonge Honden en Kind in Beeld

Zwolle – De Weeshuisprijs 2019-2020 is voor Kind in Beeld en Theatergroep De Jonge Honden. Ieder jaar ontvangt het Hervormd Weeshuis Zwolle honderd aanvragen voor activiteiten of projecten gericht op Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. Daar zitten volgens de organisatie veel mooie initiatieven bij. Elke twee jaar geeft het Weeshuis extra waardering aan een bijzonder project of een organisatie die zich volgens de organisatie heeft bewezen.

Dit keer is er niet een winnaar, maar zijn er twee winnaars. Het Weeshuis heeft dit besloten omdat we in uitzonderlijke tijden leven. ”We vinden namelijk dat beide partijen een belangrijke rol spelen in de Zwolse samenleving. En voor beide organisaties geldt dat ze tijdens de pandemie een manier hebben gevonden om hun project op alternatieve wijze toch vorm te geven.”, aldus het Weeshuis.

Kleinschaligheid

Jonge Honden II werkt veel met jong acteertalent en valt met name op, hoe ze de jeugd op een aantrekkelijke en eigentijdse manier in aanraking brengt met het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en de zinloosheid van oorlog. Ook de kleinschaligheid van de manier van aanbieden spreekt ons aan.

Sinterklaasfeest

Stichting Kind in Beeld zet zich al jaren in voor kinderen uit financieel kansarme gezinnen. Ook deze doelgroep past heel goed bij de doelstellingen van onze stichting. Kind in Beeld organiseert al vijf jaar Het Grote Sinterklaasfeest zodat ook deze kinderen op een speciale manier kunnen genieten van de traditie en het krijgen van een cadeautje.

De Weeshuisprijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500 dat elke winnaar naar eigen keus kan inzetten. De Jonge Honden wil het bedrag besteden aan de gratis toegang voor 100 kinderen uit financieel kansarme Zwolse gezinnen tot de voorstelling Oorlogswinter (reprise, 10+). Kind in Beeld wil het bedrag inzetten om nog grootser uit te pakken met Het Grote Sinterklaasfeest en extra acts in te huren waarvoor normaliter geen budget is.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button