BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Weeshuispassage krijgt nieuwe bestrating

Zwolle – Afgelopen jaar is besloten dat de Weeshuispassage op de schop gaat. En nu is het dan ook zover. Er is begonnen met het renoveren van de winkelpassage.

Aanpak

De eerste concrete stap is nu het aanpakken van de openbare ruimte en meteen daarna het weghalen van de kap van de Weeshuispassage (begin 2018). Die krijgt daarmee weer het open karakter van een straat en daarom ook een andere bestrating. Uiteindelijk moet deze renovatie een betere uitstraling geven en een aantrekkelijk winkel- en woongebied worden.

Nieuwe bestrating

In de winkelpassage wordt de hele straat eruit gehaald en daar komt uiteraard een nieuwe straat voor terug. Dit alles omdat de kap wordt verwijderd waardoor de gladde tegelvloer bloot komt te liggen. Door alle weersinvloeden, zoals regen, kan een tegelvloer zeer glad worden en moest daarom vervangen worden door normale bestrating. Ook moest er afwatering worden geregeld daarvoor worden nu putten aangelegd.

Verbeteringen

De Weeshuispassage en het gebied er rondom wordt aantrekkelijker door een betere mix van functies. Zo moeten er nieuwe woningen komen en andere functies, waarmee ook historische stratenpatronen en zichtlijnen teruggebracht kunnen worden. Ook wil Zwolle de gevels opknappen en de openbare ruimte te verbeteren, onder meer door de aanpak van de pleinen en stegen en betere verbindingen met Thorbeckegracht, Noordereiland en het hoofdwinkelgebied.

Gerelateerde artikelen

Back to top button