Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten met 21.000 euro

Zwolle – In de vierde beslisronde van 2022 heeft het bestuur van stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle besloten om 11 verschillende jeugdprojecten te steunen. Daarvoor is in totaal ruim 21.000 euro beschikbaar. Op vijf momenten per jaar beoordeelt het bestuur ingestuurde aanvragen en wijst subsidie toe aan projecten die passen binnen de doelstellingen van het fonds. En die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar.

Vlogs

De laatste tijd ontvangt het bestuur van diverse aanvragers van cultuurprojecten een video/vlog in plaats van een projectplan. Voor aanvragers is dit een uitgelezen kans om hun enthousiasme over en de inhoud van een project te communiceren in beeld en geluid. Op deze manier krijgt het bestuur vaak een beter idee van de inhoud en de meerwaarde van het project voor de Zwolse jeugd.

De projecten die een bijdrage tegemoet kunnen zien zijn om te beginnen het Zwols Schaak Genootschap voor het vervangen van kapotte schaakborden die nodig zijn voor het basisschooltoernooi in november. Veervolgens ontvangt Impactmakers Zwolle een bijdrage voor de speurtocht en belevingstour ‘Op zoek naar de duurzame schat’ op 15 oktober a.s.. Ook Zwolse Zot wordt financieel gesteund bij de Sinterklaas kinderdisco in Zwolle-Zuid en De Knuffelkonijntjes worden financieel gesteund in het gebruiksklaar maken van een paardentram.

Sinterklaasfeest en Soundlab

Niet alleen De Turnacademie krijgt een bijdrage voor de clinics van topsporters en meet & greets met YouTubesterren op 17 oktober in sportcomplex Victorium, maar ook mag Speeltuinvereniging Klaasje Zevenster rekenen op een bijdrage voor de renovatie van de speeltuin aan de Van Lennepstraat in Zwolle. Kind in Beeld krijgt wederom een bijdrage voor het Grote Sinterklaasfeest voor kinderen uit financieel kansarme gezinnen. Op cultureel vlak is verder financiële steun toegezegd voor de workshop SoundLAB tijdens het festival Common Ground for Kids en aan De Vertellende Piano voor de interdisciplinaire voorstelling ‘Paniek! Waar is de muziek?’. Ten slotte is er geld voor Zwolle Unlimited voor de Midwinterspooktocht en musicalschool Song & Dance voor de voorstelling ‘A Million Dreams’.

Heb jij ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op onze website www.hervormdweeshuiszwolle.nl en kijk of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage. Je kunt nog tot maandag 27 november 17.00u a.s. een aanvraag indienen voor de vijfde en laatste beslisronde van 2022.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Hert Hervormd Weeshuis is een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt. Dit voor hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. De giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Meer info:
Website: www.hervormdweeshuiszwolle.nl
Facebook: /weeshuiszwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button