VoorpaginaWeer

Eerst kortstondig sneeuw, dan forse dooi.

Weerbericht door Jelle Muller

Weerbericht voor 15 februari 2018

Zwolle – Vandaag begint de dag met zeker in de vroege ochtend flinke gladheid. Het sneeuwt nog tot halverwege de ochtend en daarna gaat de sneeuw over in regen. In totaal kan er 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen en daarbij kan het even flink glad worden bij temperaturen rond nul.

Met de sneeuw die overgaat in regen wordt het wel snel zachter. De zwakke tot matige ZW’en wind waait zachte lucht binnen en in de middag wordt het uiteindelijk een graad of 9. De dubbele cijfers zullen we in dat geval net niet halen. Vanaf het begin van de middag gaat de bewolking breken en komt de zon geregeld tevoorschijn. Een mooie middag volgt en daarna een koude avond en nacht. Ondanks de zachte lucht koelt het snel af naar het vriespunt, misschien net een graadje eronder.

Vrijdag hebben we ook te maken met zonnig en mooi weer. Met 8 of 9 graden is het relatief zacht. Ook in het weekend is het overdag 8 graden. In de nachten een graadje vorst en verder vaak droog weer. Zaterdag blijft het sowieso droog en zondag is er kans op een bui.

Jelle Muller

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button