Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

WEERALARM voor sneeuwjacht en grootschalige gladheid tot middernacht, daarna code oranje

Zwolle – Tot middernacht geldt voor het hele land nog code rood (weeralarm). In de zuidelijke helft van het land vanwege grootschalige gladheid. In de noordelijke helft van het land ook nog vanwege sneeuwjacht, hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, soms minder dan 500 meter. Bovendien is het voor het gevoel snijdend koud. Dat meldt het KNMI.

In de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer komen bovendien zware windstoten voor van 90 km/u. Hiervoor is code geel van kracht. In de loop van de avond zal de wind geleidelijk afnemen en verdwijnen de zware windstoten boven land.

Komende nacht en maandagochtend is er nog wel steeds op uitgebreide schaal sprake van gladheid a.g.v. sneeuwduinen, ijsplaten en reeds eerder gevallen sneeuw. Hiervoor geldt vanaf middernacht code oranje, deze zal gelden tot 12:00 maandagmiddag.

Vanaf maandagmiddag 12:00 zal nog wel een code geel gelden voor reguliere gladheid door sneeuwresten.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button