112 nieuwsNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Weer zwaan overleden na aanrijding met trein op Hanzeboog

Zwolle – Zondagmiddag heeft een trein een zwaan aangereden op de spoorbrug over de IJssel. Medewerkers van ProRail Incidentenbestrijding gingen ter plaatse en riepen de hulp in van de Zwolse dierenambulance.

Bij aankomst van de dierenambulance had ProRail het treinverkeer al stil laten leggen. Treinpersoneel van een stilstaande trein heeft het zwaargewonde dier opgepakt en overgedragen aan de medewerkers van ProRail en de dierenambulance. De buik van de zwaan lag open en bloedde hevig. De meldkamer van de dierenambulance heeft vervolgens de dienstdoende dierenarts gebeld.

Foto © Dierenambulance Zwolle

Fataal letsel

Na controle bij de dierenarts bleek dat een trein letterlijk over de tenen van de vogel moet zijn gereden. Een groot stuk vel lag open bij de poot en de buik. Ook verkeerde zwaan door het grote bloedverlies in een shock. De dierenarts heeft vervolgens besloten het dier uit zijn lijden te verlossen.

Vorig jaar september moest het treinverkeer ook kortstondig worden stilgelegd omdat er een zwaan was aangereden op de Hanzeboog. De zwaan overleefde toen de aanrijding destijds ook niet.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button