Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Weer mooi deelnemersveld voor Craft Ster van Zwolle 2016

Zwolle – Het deelnemersveld voor de Ster van Zwolle 2016 is bekend. De openingswedstrijd van het Nederlandse Wegseizoen wordt op zaterdag 5 maart 2016 verreden. Het is ook de eerste wedstrijd van de KNWU Topcompetitie voor de mannen. Naast de Nederlandse deelnemers komen er ook buitenlandse teams op de wielerrit af en is er ruimte voor regionale deelnemers.

De Ster van Zwolle start en finisht, hoe kan het ook anders, in Zwolle. Vorig jaar was de start op het Grote Kerkplein en lag de finishlijn ter hoogte van de Isala Klinieken op de Ceintuurbaan.

Vorig jaar won de 22 jarige Elmar Reinders uit Drenthe de koers. In de sprint liet hij de Belg Dimitri Claeys en de Noor Haavard Blikra achter zich.

Deelnemende teams 2016 editie

SEG Racing Academy, Babydump Cyclingteam ,Cyclingteam Jo Piels, Cyclingteam Join’s-De Rijke, Metec-TKH, Parkhotel Valkenburg Continental Team, Rabobank Development Team, Twente Salland Cyclingteam, Wielervereniging De IJsselstreek, DRC De Mol, NWV Groningen, Kanjers voor Kanjers Cycling Team, Swabo Cycling Team, Wielerploeg Groot Amsterdam, Willebrord Wil Vooruit, WV De Jonge Renner, WV West-Frisia, WV Westland Wil Vooruit en ZRTC Theo Middelkamp zorgen voor het Nederlandse aandeel. Uit het buitenland komen Leopard Pro Cycling (Luxemburg), Riwal Platform Cycling Team (Denemarken), Team Coop-Oster Hus (Noorwegen), Team 3M (België), BMC Development Team (USA) en Lotto Soudal U23 (België).

Gerelateerde artikelen

Back to top button