SportSurvivalrun

Wéér meer Thorianen bij koude survivalrun Vollenhove

Zwolle – Meer dan 70 Thorianen namen in Vollenhove deel te nemen aan ‘Veno in the wetlands’, de immer natte en koude Survivalrun. Het was met recht ‘een strijd tegen alle elementen’in bijna alle categorieën met hoogtepunt het open Nederlands kampioenschap Jeugd Survivalrun. (JSR) Naast heel veel deelnameplezier weet de THOR jeugd zich steeds meer te meten met de top van Nederland.

Koud weer

Het parcours ging door modderige akkers, weilanden en slootjes met schuine hellingen en was in combinatie met hevige regenbuien en zware combinatiehindernissen een stuk pittiger dan voorgaande jaren. Vooral het koude weer zorgde ervoor dat veel atleten op het tandvlees door de hindernissen moesten. Naast fysieke was er vooral mentale kracht nodig om het parcours te halen of een rol van betekenis te spelen in een klassement. Net als voorgaande jaren waren er dit jaar ook weer mooie prestaties. Marijn Gerrits (8km) en Hanneke van den Belt (13km) wisten zich d.m.v. het halen van deze run deze te kwalificeren voor de competitie Korte Survivalrun. (KSR) Hugo-Martijn de Vries wist zich met een 24e plaats bij zijn debuutwedstrijd direct te plaatsen bij de top 25 van Nederland in de KSR.

De jeugd van THOR was goed vertegenwoordigd waarbij veel deelnamen om kennis te maken met wedstrijden en zo te mogen ontdekken of dit aanspreekt en een doel kan zijn om voor te trainen. Ondanks een trainingsachterstand wist Paul van ’t Veld bij de oudste jeugdcategorie op een 15e plek te eindigen. Net als vorig jaar ging de winst naar Erik Mentink uit Silvolde. Ook in de JSR-B en C categoriën stijgt de THOR-jeugd steeds verder in de ranking. Justin Stoute was het snelste jeugdlid in de B en in de C eindigde Wout Wilmink op een knappe 8e plaats.
Tot slot startte een grote groep van ruim 25 Thorianen in de recreatieve 5km run met soms atleten niet ouder dan 7 jaar. Voor veel deelnemers was dit hun eerste wedstrijd, en danzij de kou gelijk een pittige kennismaking met de sport. Focus bij deze groep was vooral het plezier en het uitlopen, maar bij sommigen zat het wedstrijdelement er al lekker in, een genot om te zien hoe iedereen kan kiezen wat het beste bij hem of haar past. Opvallend hierbij was Meindert Vos, pas 3 maanden actief in de sport, die als 7e eindigde. Voor de jongste jeugd was er dit jaar helaas geen NK. Winnares van vorig jaar, de 9 jarige Gwen Kelderman nam daarom deel aan de 5km run en eindigde daar als 14e. .

Gerelateerde artikelen

Back to top button