EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Weer 8 nieuwe supers open op de zondag vanaf 1 februari

Vanaf 1 februari aanstaande zullen weer 8 nieuwe aangewezsen supermarkten open zijn op de zondagavond. De winkels mogen op de zon- en feestdagen open zijn tussen 16.00 uur ’s middags en 22.00 uur ’s avonds. Per supermarkt kunnen binnen dit tijdsvak de openingstijden afwijken.

Het gaat hierbij op de volgende supermarkten.

   • Coöp supermarkt, Vechtstraat 60-66
   • Albert Heijn, Wade 10
   • Aldi, Rijnlaan 125
   • Aldi, Bisschop Willebrandlaan 28
   • Lidl, Van der Capellenstraat 45-47
   • Lidl, Bachplein 11
   • Spar Mulder, Roemer Visscherstraat 19

Maximaal 1 jaar vergunning, Spar Mulder doorlopende vergunning

De gemeente Zwolle verleent sinds 2012 ieder jaar per 1 februari aan maximaal 8 supermarkten een vergunning. Deze supers mogen dan het aankomende jaar de deuren op de zondagmiddag / avond open stellen. De vergunning voor de Spar Mulder aan de Roemer Visscherstraat heeft in dit rijtje  een uitzonderingspositie. Deze supermarkt is in het verleden ooit een vergunning voor de zondagopenstelling verleend voor onbepaalde tijd.

Verdeling over de wijken én extra punt op station

De aangewezen winkels vormen een goede verdeling over de verschillende wijken in Zwolle. In nagenoeg alle wijken (Stadshagen, Aa Landen, Holtenbroek, Centrum en Zuid) zijn winkels te vinden waarbij het centrum met 3 open winkels het best vertegenwoordigd is.

Ook op het stationsplein is een AH2Go mini supermarkt gevestigd die iedere zondag geopend is evenals de boeken- en tijdschriftenwinkel de Bruna en de drogisterij Etos die hier zijn gevestigd.

 

Supermarkt locaties per 1 februari 2015
Supermarkt locaties per 1 februari 2015

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button