Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Weekendweer: Zeer onstuimige zondag

Zwolle – Gisteren was het vooral aan zee al enige tijd onstuimig toen een lijn met fikse buien over het land trok. Vandaag en morgen is het relatief rustig, maar een stormdepressie die zondag boven de Noordzee komt te liggen, gaat bij ons voor zeer onstuimig weer zorgen. Het is bewolkt en het regent vaak en het waait ook nog eens hard. In het hele land kunnen zware windstoten voorkomen. Zondagavond wordt het weer rustiger. De kans dat het echt gaat stormen is volgens Weerplaza nog klein.

Weekend start fris

Morgen wisselen na een frisse start zon en wolken elkaar af. In de vroege ochtend kan het in het noorden slechts 2 graden zijn. In het binnenland blijft het op een enkele bui na droog en vooral in de middag komt soms de zon tevoorschijn. Aan zee kunnen wel gemakkelijker buien ontstaan. Het wordt wel de koudste dag van de week met middagtemperaturen van 7 of 8 graden. De zuidwestenwind is matig boven land tot krachtig of een enkele keer hard aan zee.

Zondag veel wind

Zondag neemt vanuit het zuiden de bewolking snel toe. Vroeg in de ochtend valt in het westen al regen. Gedurende de ochtend gaat het op steeds meer plaatsen regen en neemt de wind flink toe. De zachte lucht stroomt dan binnen. ’s Middags wordt het 10 tot 12 graden. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien.

Eerst waait de zuidoostenwind boven land matig tot krachtig, op het IJsselmeer en de Waddeneilanden hard. Hiervan kan vooral het verkeer op de Afsluitdijk last hebben. Wanneer later op de dag het koufront passeert, draait de wind naar het zuidwesten en wordt dan aan zee enige tijd stormachtig, 8 Bft. In het binnenland blijft de wind erg vlagerig en kunnen er nog altijd zware windstoten voorkomen. In de loop van de avond wordt het weer rustiger.

Meteoroloog Wilfred Janssen: “Zowel in de ochtend als in de middag kunnen er overal zware windstoten voorkomen. Een wandeling door het bos is dus niet aan te raden. Daarnaast heeft een paraplu vanwege de stevige wind ook weinig zin, een regenjas komt beter van pas. Omdat er in de afgelopen dagen op sommige plaatsen veel regen is gevallen, kan het ook zomaar zijn dat het amateurvoetbal vooral op zondag met flink wat afgelastingen te maken krijgt.”

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button