EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Weekendafsluiting N35 Zwolle-Wijthmen 21-24 juli

Zwolle – De N35 is tussen de kruising Oldeneelallee/Zalnéweg en Hagenweg afgesloten van vrijdag 21 juli 21.00 uur tot en met maandag 24 juli 05.00 uur. Tijdens de afsluiting vinden diverse werkzaamheden plaats. Verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van 15 minuten.

Omleidingsroutes doorgaand verkeer

Verkeer van Zwolle richting Raalte:
›Verkeer vanuit Harderwijk naar Raalte neemt op de A28 afslag 18 Zwolle-Zuid. Neem dan de N337 richting Wijhe, in Wijhe naar de N756 richting Raalte.
›Verkeer vanuit Meppel naar Raalte neemt op de A28 afslag 21 Ommen. Neem dan de N340 richting Dalfsen. Neem bij Ommen de N348 richting Raalte.

Verkeer van Raalte richting Zwolle:
›Via Wijhe: neem in Raalte de N756 richting Wijhe, in Wijhe rechtsaf de N337 richting Zwolle.
›Via Ommen: neem in Raalte de N348 richting Ommen, bij Ommen linksaf naar de N340 richting Dalfsen, bij afslag 21 de A28 op richting Zwolle.

Omleidingsroutes lokaal verkeer

Verkeer van Zwolle richting Heino:
›via de N337, richting Laag Zuthem naar Heino.

Verkeer van Zwolle richting Dalfsen:
›via de A28, afslag 21 naar de N340 richting Dalfsen

Bestemmingsverkeer Wijthmen en Hoonhors:
›via de N340, Dalfsen en de N757 (Kroesenallee/Poppenallee)

Bestemmingsverkeer Laag Zuthem:
›via de N337 of vanuit Heino

Omleidingsroutes staan aangegeven op gele borden langs de weg. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele wijzigingen worden bekend gemaakt via de lokale media, de website en met borden langs de weg.

n35traject

Diverse werkzaamheden

In dit weekend worden nieuwe duikers geplaatst voor de Herfterwetering en de Marswetering en wordt er geheid voor de fundering van de middenpijler van de fietsbrug bij de Oldeneelallee. Verder krijgt het kruispunt Koelmansstraat een nieuwe indeling met nieuwe verkeerslichten en vinden op diverse locaties vlak langs de N35 asfalteringswerkzaamheden plaats.

Project N35 Zwolle-Wijthmen

Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Daarom wordt de weg verbreed naar 2×2 rijstroken en kan de maximum snelheid omhoog naar 100 km/h. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de nieuwe N35 aangesloten. Aannemer Heijmans voert de werkzaamheden uit, die eind 2018 gereed zijn.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button