BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Weekendafsluiting N35 vanaf Kruispunt Wythmenerplas tot Hagenweg Wythmen

Er wordt gewerkt aan de nieuwe fietsbrug richting de Wythmenerplas

Zwolle – Tijdens het weekend van 21 tot 24 juli 2017 (van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur) is de N35 tussen de Oldeneelallee en de Hagenweg afgesloten in verband met werkzaamheden aan de kruisende watergangen (Herfterwetering en Marswetering) en kruispunt Koelmansstraat. Ook gaat Heijmans tijdens de weekendafsluiting heien voor de middenpijler van de fietsbrug bij de Oldeneelallee in Zwolle.

Omleidingsroutes

Uiteraard worden er omleidingsroutes ingesteld. Direct aanwonenden kunnen hun woning gewoon bereiken. Dit geldt ook voor nabijgelegen bedrijven. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar het weekend van 28 tot 31 juli.

Werk aan fietsbrug vanaf werkeiland middenberm

Vanaf maandag 24 juli 2017 is de N35 weer vrij. Dan werkt de aannemer verder aan de fietsbrug, vanaf een werkeiland in de middenberm. Om veilig te kunnen werken, zal aan beide zijden van de middenberm een rijstrook worden afgesloten. Dit betekent een verminderde capaciteit van de weg gedurende circa 6 weken, maar alle rijrichtingen blijven beschikbaar. Om de hinder te beperken, zijn deze werkzaamheden bewust in de rustige vakantieperiode gepland.

Over het kruispunt Oldeneelallee met de N35 (Heinoseseweg / Ceintuurbaan komt richting de Wythmenerplas een ongelijkvloerse voetgangers- en fietsersbrug
Over het kruispunt Oldeneelallee met de N35 (Heinoseseweg / Ceintuurbaan komt richting de Wythmenerplas een ongelijkvloerse voetgangers- en fietsersbrug

Verkeerssituatie vanaf najaar 2017

In het najaar van 2017 – datum wordt nog vastgesteld – wordt een nieuwe, tijdelijke verkeerssituatie ingesteld. Verkeer van Zwolle naar Heino/Raalte volgt dan het nieuwe tracé van de N35 in het ‘vrije veld’. Verkeer van Heino/Raalte naar Zwolle volgt de huidige N35. Weggebruikers die vanuit Zwolle komen en naar Wijthmen willen, volgen de nieuwe N35 door het ‘vrije veld’ en komen uiteindelijk via een boog op het huidige tracé terecht, waar ze een stukje terug moeten rijden om vervolgens de afslag naar Wijthmen/Dalfsen te nemen. Groot voordeel van dit zogenaamde ‘kettingkastprincipe’ is dat het zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button