KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Week zonder afval: deze apps helpen je op weg

Zwolle – In de Week zonder Afval (22-28 mei) staat één ding centraal: met z’n allen zo min mogelijk afval weggooien. Kleine aanpassingen in je leven kunnen er al voor zorgen dat je een stuk minder afval achterlaat. En dat is belangrijk, want in Nederland produceren we maar liefst 490 kilo afval per persoon per jaar (bron: milieucentraal). Hiermee gaan een hoop goed bruikbare grondstoffen verloren. Minder afval produceren is dus beter voor het milieu.

Een goede manier om minder afval te maken, is om gebruik te maken van biobased producten: producten die (grotendeels) zijn gemaakt van biogrondstoffen. Hiermee verandert ons afval in producten die direct herbruikbaar zijn voor nieuwe toepassingen. Als we met z’n allen de stap zetten richting een bio-economie, maken we het onszelf een stuk gemakkelijker om onze afvalberg te verkleinen. Met een gloednieuwe serious game én app van AllThings.bio maak je op een leuke manier kennis met de bio-economie.

Game ON! De Serious Game over de bio-economie is live

Samen met dertien Europese partners hebben wij deze game en app binnen het Europese Horizon 2020 project ‘Allthings.bioPRO’ opgezet, om zo burgers voor te lichten over de bio-economie en om vanuit de gebruikers meningen en ideeën op te halen over het onderwerp. Het doel: de bio-economie aan terrein laten winnen. Het spel en de app zijn nu te downloaden in de Appstore en op Google Play.

De game: Mission BioHero

De term ‘Serious Game’ maakt zijn naam dubbel waar in het spel waarin spelers door middel van meerdere minigames leren over de bio-economie. Denk aan een quiz, het opzetten van een biobased stad of het berekenen van je eigen CO2-uitstoot. Een serieus leuke game met een serieuze boodschap dus: een biobased levensstijl ís mogelijk én nodig.

Download de game op je mobiel

De app: Label BioHero

Ook serieus maar geen game (maar wel reuze handig): de Label BioHero app. In deze app vind je informatie over producten door de streepjescode hiervan te scannen. De app geeft informatie over (eco)-logo’s, keurmerken en EU-certificatieschema’s van de producten. Een prachtige app dus voor mensen die graag bewust kopen, maar soms door de keurmerkbomen het bos niet meer zien.

Download de app op je mobiel

Speel mee

Wil je meer weten over dit project? Bekijk en lees dan meer op deze pagina, of download de apps en ontdek het zelf!

Bron
natuur en milieu overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button