BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Ongemak rond bouwhoogtes en voorzieningen in Breezicht-Zuid

Zwolle – In de ‘White Spot Milligerplas’ gaat de gemeente afwijken van de oorspronkelijke plannen voor bouwhoogtes en voorzieningen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van Swollwacht door wethouder Monique Schuttenbeld.

Bij de ontwikkeling van de wijk Stadshagen door de jaren heen is ernaar gestreefd de realisatie van voorzieningen mee op te laten lopen met de groei van de wijk. Om die reden is vanaf de start een voorzieningenplan opgesteld en bij de groei en de samenstelling van de wijk ook steeds geactualiseerd.
Tevens is altijd ruimte geboden op plekken in de wijk voor toekomstige voorzieningen. Kortgeleden heeft weer een actualisatie plaatsgevonden van het laatste voorzieningenplan. Gezien de huidige bestemming ‘wonen – nader uit te werken’ in het bestemmingsplan is een aanpassing daarvan noodzakelijk om de realisatie van voorzieningen mogelijk te maken.

De afstand tot de huidige voorzieningen ervaart men als groot en door deze kavel te gebruiken realiseert men een goede spreiding van voorzieningen over de wijk.

Bouwhoogtes

In 2019 is een stedenbouwkundige verkenning uitgevoerd voor de ‘Voorzieningenkavel Breezicht-Zuid’. Zo’n verkenning heeft tot doel een beeld te vormen van mogelijke bouwvolumes, bouwhoogte(s) van een gebouw en de inpassing daarvan op een kavel. Op de website van de gemeente heeft een tekst gestaan over deze stedenbouwkundige verkenning en zijn er maximale bouwhoogtes genoemd. Daarbij is aangegeven dat men het bestemmingsplan hier later op aanpast en dat de nieuwe bouwhoogtes gelden als randvoorwaarden bij de planontwikkeling. Bij omwonenden en kopers zijn hierover verkeerde verwachtingen gewekt.

De gemeente is zich ervan bewust dat hier de grootste zorg van een aantal omwonenden zit. Bij de uitwerking van het kavelpaspoort gaat men omwonenden zo goed mogelijk betrekken. De omvang van de functies moet echter nog nader worden bepaald. De plek leent zich goed voor een gemengd programma van voorzieningen en wonen.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button