Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wederom veel belangstelling voor EcoNexis huis Zwolle in 2015

Zwolle – In 2015 namen ruim 3100 bezoekers een kijkje in het EcoNexis huis aan de Weteringkade in Zwolle. Het energieneutrale demohuis van Enexis opende zijn deuren in juni 2012.

De bezoekers bestonden vooral uit scholen, overheidsvertegenwoordigers, samenwerkingspartners, zakelijke relaties, consumenten en Enexismedewerkers. In 2015 brachten 69 scholen een bezoek aan het EcoNexis huis, waaronder basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en leerlingen van MBO- en HBO-opleidingen Bouwkunde en Elektrotechniek.

In 2015 vond er ook een Girlsday plaats in het EcoNexis huis. Girlsday is een initiatief van VHTO (landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek), om meisjes op jonge leeftijd te laten kennismaken met bèta-onderwerpen, techniek en ICT. Daarnaast brachten gemeenten en buurten een bezoek aan het EcoNexis huis in het kader van het programma Buurkracht.

Het EcoNexis huis in Zwolle is het eerste huis in Nederland waar de consument nu al kunt ervaren hoe een slim energienet of ‘smart grid’ straks in een doorsnee huishouden werken. Het huis is onafhankelijk van fossiele brandstoffen en voorziet op duurzame wijze volledig in zijn eigen energie. Alle bronnen en techniek die hiervoor vandaag de dag beschikbaar zijn, hebben we in het EcoNexis huis onder één dak samengebracht.

Mensen die een keer een kijkje willen nemen in het huis kunnen via de site contact opnemen.

EcoNexis huis
EcoNexis huis Zwolle
EcoNexis huis Zwolle
EcoNexis huis Zwolle
EcoNexis huis Zwolle
EcoNexis huis Zwolle
EcoNexis huis Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button