Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Wederom anti-abortus betogers pal voor ingang abortuskliniek

Zwolle – De acties rondom de abortuskliniek in Zwolle blijven aanhouden. Woensdagmiddag stond er een bus van de organisatie “Jezus Redt’ geparkeerd aan de Oosterlaan. De bus stond recht tegenover de ingang geparkeerd van de abortuskliniek op zo’n 11 meter afstand. Op de bus was duidelijk zichtbaar dat het om een anti-abortus groep ging vanwege spandoeken met teksten als: ‘Abortus Nooit’ en Abortus = Babymoord’.

Omdat er met zeer grote regelmaat actiegroepen aanwezig waren rond de abortuskliniek heeft burgemeester Snijders onlangs een bufferzone gecreëerd. Betogingen rond de abortuskliniek zijn alleen toegestaan aan de overzijde van de kliniek, op zo’n dertig meter afstand, en moeten tenminste 96 uur van te voren aangemeld worden. De bufferzone werd ingesteld  naar aanleiding van de vragen die de PvdA stelde om vrouwen te beschermen tegen anti-abortus-activisten.

Eerder liet de PVDA horen blij te zijn met de bufferzone “Het is in ieder geval een stap in de goede richting.
We blijven aandacht houden voor een veilige, niet-intimiderende toegang voor vrouwen rond de abortuskliniek”, aldus Hoekstra. De ChristenUnie heeft bij het instellen van de bufferzone laten weten er moeite mee te hebben., dat de burgemeester niet met alle partijen heeft gesproken over het in hun ogen inperken van het recht op betoging. “De burgemeester zou er goed aan doen om zijn besluit nog eens zorgvuldig te bespreken met alle partijen, juridisch te laten toetsen en op zijn minst een evaluatiemoment in te bouwen”, aldus de partij.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button