KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Soroptimisten planten voedselbos in Schellerdriehoek

Zwolle – Van bomen en struiken genieten we dagelijks. Afgelopen zomer hebben we weer ondervonden hoe fijn het is om in de schaduw van een boom te kunnen zitten of wandelen. En wat te denken van bomen en struiken die heerlijke vruchten dragen.

De Schellerdriehoek is een mooi park in Zwolle Zuid. Er wordt hard gewerkt om het nog groener en aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Daarbij zijn de buurt en omliggende scholen erg betrokken. Met een financiële bijdrage van Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen komen er in het najaar zo’n 100 voedselbomen en -struiken bij.

Soroptimisten vormen een wereldwijd vrouwennetwerk, vóór en dóór vrouwen, dat 100 jaar bestaat. Als cadeau aan de samenleving worden er wereldwijd bomen geplant door talloze clubs.

Cheque

Donderdag 29 september was er een feestelijk moment in de Schellerdriehoek. Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen overhandigde aan Marnix van Daal, voorzitter van belangenvereniging Schellerdriehoek, een cheque van € 1.000 voor het planten van 100 voedselbomen en -struiken.

Omdat het nog geen plantseizoen is, werd er symbolisch 1 bessenstruik geplant in het nieuwe voedselbosdeel. Bijzonder was dat dat samen gebeurde met Franse Soroptimisten uit Perigueux die een aantal dagen voor een uitwisseling in Zwolle en Kampen waren.
In de herfst gaan kinderen en buurtbewoners de overige 100 bomen planten.

Blij

Ine Reinders, secretaris van de vereniging is erg blij met de gift en de betrokkenheid van de Soroptimisten, want “Samen maken we de Schellerdriehoek”. De vereniging werkt nauw samen met de gemeente bij de invulling en het onderhoud van het park, daarbij zijn helpende handen van buurtbewoners onontbeerlijk.

Mede door deze gift kan Schelle haar voedselbos, met bomen en struiken, die van oudsher langs de IJssel voorkomen, realiseren. De belangenvereniging hoopt dat iedereen, jong en oud, met en zonder handicap kan blijven genieten van de Schellerdriehoek en, misschien volgend jaar al, kan komen snoepen van de vruchten.

Vrouwen in Noord-Ghana

Naast het planten van bomen in Nederland brengen de Nederlandse Soroptimisten ook geld bij elkaar voor het planten van bomen in Noord-Ghana. Zo’n 1000 vrouwen worden daar de komende jaren opgeleid in het onderhouden van (voedsel)bossen en om er een business van te maken door producten te verkopen. De 100 clubs in Nederland doen dat onder de noemer van het project 100xTrees4Life. Ook in het Franse Perigueux hebben ze een bomenproject.

Gerelateerde artikelen

Back to top button