KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum pakt punt bij Buitenpost

Zwolle – VV Berkum heeft in de altijd lastige uitwedstrijd bij Buitenpost met 1-1 gelijkgespeeld. Na een zeer matige eerste helft, en een vroege achterstand, knokten de Zwollenaren zich in het tweede bedrijf knap terug. In de slotminuten leek Berkum alsnog te bezwijken maar haalde het door goed keeperswerk toch een verdiend punt binnen.

“Tot aan de eerste drinkpauze hadden we er totaal geen grip op,” stelde Berkum-trainer Eduard Lindeboom na afloop van het snikhete duel vast. “Daarna werd het beter. Gezien de krachtsverhoudingen was dit een terechte uitslag.”

Onder druk

Buitenpost liet direct zien snel zaken te willen doen. Met knap en snel voetbal werd Berkum zwaar onder druk gezet, terwijl de bezoekers er voorin niet of nauwelijks aan te pas kwamen. Na minder dan een kwartier namen de Friezen afstand. Na een knappe crosspass kwam Sam Wormmeester op links aan de bal en toen hij het Zwolse strafschopgebied binnen trok was er een overtreding nodig om hem daar te stuiten: penalty. Wormmeester schoot de strafschop zelf onhoudbaar binnen en dat betekende een vroege 1-0. Bernd Douma zag een inzet vervolgens uit de hoek worden gebokst door Berkum-doelman Huib Veurink en ook uit enkele andere kansen wist Buitenpost geen profijt te trekken. Pas na een half uur kroop Berkum wat meer uit haar schulp, maar voor echt gevaar zorgden de bezoekers nog niet.

Langszij

Na rust kwam Berkum heel anders uit de startblokken en werd er flink pressie gezet. Dat leidde tot kansjes voor Mike van Ekeren en Nick Kleen, maar de sterke Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen stond succes in de weg. Nadat ook Edwin Schaafsma voor de thuisclub het doel niet wist te vinden kwam Berkum, met minder dan een kwartier te gaan, eindelijk langszij. Vince van den Anker deed goed voorbereidend werk en toen de Friese defensie niet kon opruimen stond Nick Kleen op de goede plek om de verdiende gelijkmaker binnen te werken: 1-1.

Vijf minuten later leek Berkum zelfs met de volle buit aan de haal te gaan. Na een fraaie aanval telden de Zwolse supporters een inzet van invaller Dean Vreugdenhil al, maar keeper Kevin van der Meulen kreeg daar op miraculeuze wijze toch nog een hand achter. In de laatste 10 minuten trachtte Buitenpost alsnog de winnende treffer te forceren en daar waren sterk spelende Friezen ook enkele keren dichtbij. Berkum-doelman Veurink redde echter net zo vaak, ook toen Mark van der Meer in de extra tijd alleen voor zijn doel opdook. Zo hield Berkum een punt over aan het duel in Buitenpost, waar de Zwollenaren vorige keren met lege handen bleven staan.