Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

We krijgen een nieuw park: Het Koggepark

Zwolle – De Koggelaan wordt groener. De straat wordt omgetoverd in een fietsstraat met veel groen er omheen. Hiermee krijgt de Spoorzone in de toekomst een nieuw park: het Koggepark.

Het Koggepark wordt een groene loper door Hazeland. Een rustpunt waar je prettig buiten kunt zijn. In het park is straks veel ruimte voor de voetganger en fietser. Door het Koggepark loopt een fietsstraat, de auto is er te gast. De stenige Koggelaan verandert ondanks de beperkte ruimte in een fijne plek voor de hele wijk met groen en water. Met al deze veranderingen wordt het gebied ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals bijvoorbeeld forse regenbuien.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Waarom een Koggepark?

Tijdens de gesprekken over de toekomst van de Spoorzone gaven bewoners regelmatig, aan de gemeente, aan meer groen te willen in de wijk en fijne plekken waar je even kunt zitten. Die wensen en ideeën heeft de gemeenten nu meegenomen in het Ontwikkelkader Spoorzone. Het ontwikkelkader beschrijft op hoofdlijnen hoe de Spoorzone levendiger, aantrekkelijker en groener kan worden. Het Koggepark is een belangrijk onderdeel in het Ontwikkelkader Spoorzone.

De Spoorzone  projectgroep wil graag met de inwoners aan de slag met dit nieuwe park. er is hiervoor een  concept visie gemaakt. Hierin staan op hoofdlijnen de mogelijkheden en kansen voor het park. Naast mogelijkheden en kansen geeft deze visie ook een globaal idee van hoe het park er uit zou kunnen zien. De ideeën en aandachtspunten die bewoners eerder op bijeenkomsten van de Spoorcafé’s hebben aangegeven zijn meegenomen in de visie.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
Op 17 februari 2021 is het eerstvolgende spoorcafé. Ook op die avond wordt er aandacht besteed aan het nieuwe Koggepark en kunt u via de mail en de What’s App meepraten tijdens de live-uitzending. Later worden de ideeën samen met de bewoners uitgewerkt in concrete ontwerpen voor de inrichting.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button