Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Watertrap Rodetorenplein moet ‘Gaudi’ fontein worden

De watertrap op het Rodetorenplein omgetoverd in een prachtige Gaudi trap? Als het aan Bert Dijking ligt gaat dat gebeuren. Op zijn Facebook pagina plaatste hij een oproep om tegeltjes in te zamelen en af te leveren bij het stadhuis. Hij geeft er wel bij aan dat het niet echt de bedoeling is om je bouwafval op de stoep van het stadhuis te dumpen.

De Gaudi trap zal niet het eerste Gaudi element in de stad zijn. Ook in het Earthship op Doepark het Nooterhof zijn de invloeden van Gaudi terug te vinden. Zo zijn onder andere de toiletten volledige voorzien van ‘Gaudi’ mozaïk tegeltjes

De tijd zal het leren of de gemeente Zwolle dit burgerinitiatief voor het Rodetrorenplein gaat oppakken.


Facebook pagina Bert Dijking:

‘Oproep!!! Vinden jullie die watertrap op het Rodetorenplein ook zo’n lelijk en smerig ding?
Als iedereen zoveel mogelijk gebroken tegeltjes, spiegels, borden en kopjes bij het stadhuis aflevert kunnen ze er alsnog een mooi “Gaudi” kunstwerk van maken.
En…, dames/heren stadsbestuurders, HET KOST DEZE KEER EENS NIETS!!!

Ps, iedereen zal toch wel begrijpen dat de oproep ludiek bedoeld is en dat je je bouwafval niet echt op de stoep van het stadhuis gaat dumpen?

Echte watertrap

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button