Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Watertappunt in Holtenbroek in gebruik genomen

Zwolle – Vrijdagmiddag werd in Park de Westas een watertappunt voor Holtenbroek geplaatst. Wethouder Ed Anker opende samen met Erben Wennemars, de plek waar gratis kraanwater kan worden getapt. Wennemars is ambassadeur van de organisatie Zwoolle Gezonde Stad die samen met Vitens het watertappunt mogelijk maakte.

Watertappunten

Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste van de wereld. Het is 1.000 keer zo goedkoop als water uit een fles en minstens 400 keer minder belastend voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat 87% van de mensen vindt dat kraanwater in de openbare ruimte beschikbaar moet zijn. Daar is waterleidingsbedrijf Vitens het helemaal mee eens. Daarom zet ze zich in om te zorgen dat er op zo veel mogelijk plekken openbare tappunten komen.

Parkbezoekers van de Westas kunnen het hele jaar door, 24 uur per dag, fris helder drinkwater tappen. Het watertappunt is overigens niet de enige in Zwolle. Er staat bijvoorbeeld ook één bij de Grote Kerk en op het Rodetorenplein. En binnenkort krijgt ook het Gasthuisplein in Zwolle haar eigen Watertappunt.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button