EconomieLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waterskibaan en Beachclub Wijthmenerplas gaan definitief door

Maandagavond is  de gemeenteraad  van Zwolle met meerderheid van stemmen definitief akkoord gegaan met het realiseren van een waterskibaan op de Wijthmenerplas.  Dit ondanks bezwaren van diverse duikverenigingen en naaktrecreanten. Om deze groep recreanten tegemoet te komen zal onder meer het toegestane geluidsniveau omlaag worden gebracht. Daarnaast zijn verdere afspraken met de duikverenigingen gemaakt.

Verdeeldheid in raad

Ondanks de kritiek van de PvdA van afgelopen week , stemde de partij in met het voorstel. Fractievoorzitter Eefke Meijerink legde uit waarom: ‘’Onze kritiek ging over drie onderdelen, de combinatie van functies, de communicatie met omwonenden en het karakter van de Wijthmenerplas. We zien dat er door het college grote stappen zijn gezet, daar spreken wij onze waardering voor uit’’.

Het CDA, SP en GroenLinks hebben tegen gestemd. “Het CDA had meer zekerheid gewild over het plan”, vertelt raadslid Harold van Vilsteren. Bijan Moshaver, van GroenLinks is van mening dat de voordelen van het plan niet opwegen tegen de nadelen. ‘’Voor een dergelijke onderneming is een grotere plas nodig’’, voegt Moshaver aan zijn oordeel toe. SP raadslid Brammert Geerling was, net als het CDA en GroenLinks, niet genoeg overtuigd.

Waterskibaan en beachclub

Het te realiseren project omvat een waterskibaan en een beachclub bij de Wythmenerplas in Zwolle. Beiden zullen onder de naam LakeSide Zwolle geëxploiteerd gaan worden. De strandtent, met café  en restaurant faciliteiten,  wordt in de winter een gezellige winterlodge waar mensen dan naast koffie ook een kop erwtensoep kunnen kopen. Esther Vredeveld, initiatiefneemster, vertelt: “In de winter wordt de plas intensief gebruikt door mensen die hun hond uitlaten. Dan is het fijn dat je dan ook even warm kunt worden in een horecagelegenheid die direct aan het water zit. “

De beachclub biedt plaats aan ongeveer 100 gasten op buitenterras én binnen op de lounchebanken.  Bovendien kan men er 365 dagen per jaar terecht van van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ‘s  avonds.

“Bij de waterskibaan staat altijd een instructeur klaar die de mensen begeleid. Binnen 10 minuten kan iedere beginner bij ons waterskiën. Het is heel toegankelijk. En naast het waterskiën kun je ook wakeborden. We gaan daarvoor ook 2 tot 3 schansen plaatsen. Waar precies weten we nog niet. Gisteravond hebben we net nieuwe voorwaarden ontvangen waaraan de plaatsing van de schansen moet voldoen. Dus binnenkort komen we met een nieuwe tekening. “, aldus Vredeveld.

LakeSide Zwolle verwacht zeer binnenkort met de bouw te kunnen gaan beginnen. Het totale bouwproject vergt drie maanden. Bij een vlotte verlening van de bouwvergunning kunnen ze dan nog voor de zomer 2015 open.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button