Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Waterschappers naar Amerika voor advies bij dijkinspecties

Zwolle – Waterkeringbeheerders van Waterschap Drents Overijsselse Delta zijn op verzoek van United States Corps of Engineers, oftewel het USACE, afgereisd naar Amerika om mee te kijken hoe de Amerikanen hun waterveiligheidstaak uitvoeren. Deze week verwachten de Amerikanen een erg hoge waterstand op de Lower Mississippi River nabij Memphis, Tennessee. Waterschappers Wijnand Evers en Frank Jansen, zelf kartrekkers van een internationaal team dat ingezet kan worden voor hulp bij waterveiligheid, stapten in het vliegtuig en lopen mee met de dijkinspecties.

Tijdens hoogwatersituaties en/of calamiteiten kan er in Nederland beroep worden gedaan op het CET-w team voor extra ondersteuning. CET-w staat voor Crisis ExpertTeam-Waterkeringen. Dit team bestaat uit ervaren waterkeringsdeskundigen van de waterschappen en Rijkswaterstaat. Het doel van de CET-w is om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Een aantal dijkbeheerders en adviseurs waterveiligheid van WDODelta zitten in dit team, waaronder Evers en Jansen.

Een onderdeel van de CET-w is de ITAF. ITAF staat voor Inspection Team for Averting Floods. Dit team kan internationaal ingezet worden bij een hulpvraag op het gebied van waterveiligheid. De kartrekkers van ITAF zijn Evers en Jansen van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Evers en Jansen worden ingezet om vanuit hun deskundigheid en ervaring mee te kijken hoe de Amerikanen de dijkinspecties uitvoeren en noodmaatregelen toepassen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button