Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waterschap Drenst Overijsselse Delta bereidt verboden voor van onttrekkingen uit oppervlaktewater

Zwolle – Waterschap Drenst Overijsselse Delta bereidt verboden voor van onttrekkingen uit oppervlaktewater. Ondanks de buien wordt het steeds droger in ons land. In het waterschapsgebied van WDO Delta houdt zij zo lang mogelijk het water vast en voert ze maximaal water aan.

Maar het waterschap verwacht binnenkort, bij deze aanhoudende droogte, niet meer voldoende water te kunnen aanvoeren en ze bereidt daarom waar nodig onttrekkingsverboden voor. “De grens van wat er kan is bereikt. Daarom geldt voor iedereen: wees wijs met water. Gebruik alleen dat wat je nodig hebt.”, aldus het waterschap.

Daarnaast speelt ook het probleem van zogenaamde ‘overstort’. Door veel regenval en piekbuien stroomt er veel water van daken en wegen het riool van de gemeente in. Het riool kan dat niet altijd even goed aan. Soms stroomt daarom ongezuiverd rioolwater in een sloot, beek of kanaal. Dit heet een ‘riooloverstort’. Dit ongezuiverde water onttrekt veel zuurstof aan het water, waardoor er risico op vissterfte ontstaat. Het waterschap houdt de situatie nauwlettend in de gaten en staan klaar om hierop te reageren.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button