Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waterschap op zoek naar vrijwillige voorlichters

Zwolle – Lijkt het je leuk voorlichting te geven over de diverse taken van een waterschap? Dan is Waterschap Drents Overijsselse Delta op zoek naar jou. Omdat de aanvragen naar voorlichtingsactiviteiten toenemen, heeft het waterschap meer vrijwillige voorlichters nodig.

Activiteiten van de nieuwe voorlichters zijn divers. Voorkeuren aangeven is uiteraard geen enkel probleem. WDODelta is op zoek naar voorlichters voor het geven van gastlessen op basisscholen of het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld om de Democratiegame te spelen of uit te leggen wat het waterschap doet op het gebied van dijken, duurzaamheid en de gevolgen van de klimaatverandering. Maar ook algemene lessen over de rol en taken van het waterschap worden aangeboden.

Evenementen en waterdiertjes

Daarnaast is hulp welkom bij evenementen waar het waterschap aanwezig is met VR-brillen en de klimaattafel. Ook kunnen voorlichters worden ingezet voor een rondleiding op een groot gemaal of een rioolwaterzuivering en zoekt het waterschap specifiek naar voorlichters die het leuk vinden om met kinderen op pad te gaan om waterdiertjes te zoeken.

Sluiswachterswoning Vechtersweerd

Waterschap Drents Overijsselse Delta verbouwt momenteel de sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd in Dalfsen. Bedoeling is dat deze woning vanaf dit voorjaar wordt ingezet als centraal informatiepunt voor het werk van het waterschap en projecten, maar ook voor voorlichting over de regio en het Vechtdal. Daarnaast wil het excursies gaan aanbieden bij Vechterweerd.

Vrijwillig

‘Watervoorlichters’ worden ingezet op vrijwillige basis en ontvangen een onkostenvergoeding en training.

Belangstellenden kunnen hun belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar lerenoverwater@wdodelta.nl. Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met het waterschap via 088 – 233 1200.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button