112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wateroverlast verraadt hennepkwekerij aan Meppelerstraatweg

Zwolle – Naar aanleiding van een melding van wateroverlast werd op zondag 17 januari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Meppelerstraatweg in Zwolle aangetroffen.

Hennepkwekerij

Op zondag 17 januari werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning op de Meppelerstraatweg in Zwolle. In de woning werden 423 hennepplanten aangetroffen. Er was sprake van wateroverlast bij de buren. In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar

Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Positie op kaart geeft uitsluitend Meppelerstraat weg aan en niet betreffende huis!

Back to top button