112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waterleidingbreuk aan Veerallee

Zwolle – In het Veeralleekwartier is maandagavond een waterleiding gesprongen. De Veerallee, de Nieuwe Veerallee en de Prinses Julianastraat stonden blank.

De breuk is ontstaan op de Veerallee vlak bij de weg over de Willemsvaart. Daar is een groot gat in de weg geslagen. De leidingbreuk onstond tussen 11 en half 12 gisteravond. Het water stroomde bij de Veerallee met honderden liters tegelijk de Willemsvaart in.

Het gebied rondom het gat is momenteel afgezet met lint. Afgelopen nacht is gestart met de reparatiewerkzaamheden. Deze duren waarschijnlijk nog tot 3 uur vanmiddag.

Bruin water

Als gevolg van een leidingbreuk is er sprake van minder of geen waterdruk. Ook kan het water bruin zijn. Bij een breuk kunnen ijzerdeeltjes in de leidingen loslaten. Het water is niet schadelijk voor de gezondheid. Om de kleur tegen te gaan, kunnen bewoners het beste de kraan een paar minuten openzetten.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close