Ondernemend nieuws

Wat te doen aan kinderen die gymles haten?

Er is veel voor kinderen om zich zorgen over te maken wanneer ze zich klaarmaken om naar de middelbare school te gaan, en gymles staat meestal bovenaan de lijst. Gymles of lessen lichamelijke opvoeding kunnen op de middelbare school heel anders zijn dan op de basisschool, en omdat tieners zo zelfbewust zijn, is gymles vaak het meest gevreesde deel van de dag voor middelbare scholieren. Als een kind tegen gymles opziet, kun je genoeg doen om te helpen. De onderstaande tips helpen bijvoorbeeld mogelijk!

Hygiëne

Middelbare scholieren zitten midden in de puberteit en dat betekent dat hygiëne altijd belangrijk is. Sommige scholen kunnen van studenten eisen dat ze na de gymles douchen, en dat kan gênant zijn voor een tiener. Het goede nieuws is dat de meeste studenten ook bezorgd en zelfbewust zijn over douchen of zich omkleden in de kleedkamer, dus niemand besteedt echt extra aandacht aan je tweeën. Een kort gesprek over het onderwerp kan zijn angsten kalmeren. Zorg er daarnaast voor dat je kind alles wat hij nodig heeft in zijn kluisje heeft liggen, zoals deodorant, zeep en eventueel een handdoek of extra mannen onderbroeken.

Geen schaamte

Middelbare scholieren maken zich veel zorgen over zichzelf in verlegenheid te brengen, en er is geen gemakkelijkere klas om dat te doen dan in de gymles. Dat is een belangrijke reden waarom zoveel middelbare scholieren een hekel hebben aan gym. Zorg ervoor dat je kind weet dat de meeste kinderen in de klas zich ook zorgen maken dat ze zich schamen, en dat hun houding kan bepalen of ze een goede dag in de sportschool hebben of een slechte dag. Moedig het kind daarom aan om met een positieve instelling en een goed gevoel voor humor naar de gymles te gaan als het niet goed gaat.

Gymuniform

Er zijn bepaalde universele regels over de middelbare school en een daarvan is dat er geen aantrekkelijke gymuniformen zijn. Maar je kind zal in ieder geval niet de enige zijn die de gevreesde gymoutfit draagt. Versterk dat alle studenten er samen in zitten, en dat ze in ieder geval niet de hele dag het gymuniform hoeven te dragen. Zorg er ook voor dat je kind zijn uniform en slim fit shirts mee naar huis neemt als het moet worden schoongemaakt. Je kunt zelfs overwegen om twee gymuniformen aan te schaffen, zodat je tweeën er altijd een klaar voor gebruik heeft.

Niet de beste

Middelbare scholieren kunnen competitief zijn, en vooral atleten zullen willen pronken voor de klas. Dat kan ervoor zorgen dat de rest van de klas zich zorgen gaat maken over hoe ze presteren in het bijzijn van hun leeftijdsgenoten. Herinner je kind eraan dat er studenten in de gymles zullen zijn die erg atletisch zijn en dat zelfs als hij dat niet is, hij veel kan leren en altijd zijn best moet doen. Helaas komen pestkoppen wel vaak voor in zowat elke gymles op de middelbare school. Je kunt je kind voorbereiden door haar te helpen een aantal standaardtactieken te leren over hoe om te gaan met een pestkop, of wanneer hij moet weten of het tijd is om een leerkracht erbij te betrekken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button