LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Warmlopers de Mont Ventoux op voor KWF en Hospice Zwolle

Zwolle – Jan Bakker, initiator van de Warmlopers, traint deze zomer door met zijn teamleden om op 1 en 2 september fietsend of lopend de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk te kunnen beklimmen.

De sportieve uitdaging en het plezier in het samen trainen zijn een belangrijke drijfveer voor de Warmlopers, maar minstens zo belangrijk is het dat zij met deze prestatie geld inzamelen voor goede doelen. Daarom maken ze als team begin september deel uit van het evenement Groot verzet tegen kanker en gaan ze de Ventoux op voor KWF en Hospice Zwolle. De keuze voor Hospice Zwolle, als nevendoel bij dit evenement, werd unaniem gemaakt na een rondleiding door het huis aan de Wipstrikkerallee.

Naast het trainen zijn de Warmlopers druk doende om sponsors en bijdragen te vinden voor beide goede doelen. Iedereen kan hen steunen via de website van de Stichting Mont Ventoux (www.grootverzettegenkanker.nl).

Jan Bakker brengt al jaren sportieve teams op de been, in wisselende samenstelling, onder de teamnaam ‚ÄėWarmlopers‚Äô. Deze naam is ooit bedacht omdat hij graag met een warm hart goede doelen wil steunen. Inmiddels heeft de naam nog een heel andere betekenis gekregen. In de afgelopen jaren zijn er namelijk veel hartverwarmende en hartverscheurende levensverhalen gedeeld door de Warmlopers. ‚ÄėIedereen die meedoet heeft een persoonlijke drijfveer met een persoonlijk verhaal. Als je dat van elkaar weet, samen traint en dan samen de finish haalt, is dat een onvergetelijke ervaring‚Äô, zegt Jan Bakker.

Gerelateerde artikelen

Back to top button