Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Warme dag met vanmiddag kans op fors onweer

Weerplaza waarschuwt met name watersporters om de weersituatie goed in de gaten te houden

Zwolle – Forse buien met onweer en mogelijk ook hagel en windstoten trekken vandaag van zuidwest naar noordoost over het land. Weerplaza waarschuwt met name watersporters om de weersituatie goed in de gaten te houden. Het weerbureau benadrukt dat de buien het noordoosten pas later vanmiddag bereiken. Daar is het de hele ochtend en een deel van de middag nog warm zomerweer met maxima van 25 tot 28 graden.

In Zeeland valt de eerste regen al rond 8 uur vanochtend. De regen trekt daarna traag verder het land in, waarbij het soms ook kan onweren. Na de passage van de buien breekt de zon af en toe door en wordt het 21 tot 24 graden. De wind draait daarbij naar west en neemt toe naar 3 of 4 Bft. In het oosten en noordoosten komen de buien pas later vanmiddag. Voor die tijd waait er een zwakke zuidoostenbries die warme lucht aanvoert. Langs de oostgrens stijgt het kwik naar 27 of 28 graden, een waarde die we voor het laatst vier weken geleden in Nederland wisten te halen. Zodra de buien vanmiddag het warme oosten bereiken, neemt de kans op hagel en windstoten toe. De rukwinden kunnen oplopen tot 75 km/uur. Plaatselijk kan ook flink wat regen vallen.

Geen extreem weer

Hoewel de buien fors kunnen uitpakken, verwacht Weerplaza geen extreem weer. Op dit moment hanteren de meteorologen code geel, de laagste waarschuwingsfase. Code geel houdt in dat er slecht weer in het land zal voorkomen, waarbij het aan te raden is dat iedereen nadenkt of dat van invloed kan zijn op zijn of haar activiteiten. De gevolgen van het slechte weer zijn bij code geel over het algemeen beperkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button