Nieuws uit Zwolle

Wandeling en gesprek wethouder De Jong en Amnesty voor LHBTIQ+ rechten

Zwolle – Op woensdag 23 juni wandelden Miriam Jaffari en Mare Homburg van Zwolle for Amnesty met wethouder Dorrit de Jong (GL) door het centrum van Zwolle. Tijdens deze ‘Walk & Talk’ werd er gesproken over diversiteit in Zwolle en het schrille contrast met de huidige situatie in Polen. Polen is de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws vanwege de slechte behandeling van de LHBTIQ+ gemeenschap. Wethouder De Jong sprak haar steun uit voor deze actie en de campagne. De poster is onder andere in de aankondigingsborden van het stadhuis te vinden.

Zwolle for Amnesty voert dit jaar actie voor de Poolse activisten Elzbieta, Anna en Joanna. De activisten moeten in Polen voor de rechter komen voor het verspreiden van posters waarop de maagd Maria is afgebeeld met een halo in de kleuren van de regenboog. De regenboog is het welkbekende internationale LHBTIQ+ symbool. Een Poolse rechtbank sprak hen op 2 maart 2021 vrij van het ‘beledigen van religieuze gevoelens’. Maar de aanklager gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak, ook al hebben ze geen enkel misdrijf begaan. Amnesty roept met een petitie de Poolse autoriteiten op de drie vrouwen niet te vervolgen.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Posters in Zwolle

Inmiddels hangt het centrum van Zwolle vol met posters van de Regenboog Madonna als steun voor de Poolse activisten. Ook wordt men opgeroepen de petitie te tekenen via de QR code op de poster.

Deze zomer komen er nieuwe acties van Zwolle for Amnesty in samenwerking met COC Zwolle.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button