KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Wandelen om eenzaamheid onder studenten te bestrijden

Zwolle – Studenten Overleg Orgaan Zwolle is samen met Frisse Gedachtes gestart met Zwolle Walks. Studenten kunnen zich aanmelden via de website en worden vervolgens gekoppeld aan een medestudent om samen een wandeling te maken door Zwolle. Op deze manier hopen ze de eenzaamheid onder studenten te bestrijden en kunnen studenten eindelijk weer nieuwe mensen ontmoeten. In andere studentensteden is het al een groot succes met al 1600 aanmeldingen.

Het zijn gekke tijden voor studenten, veel studenten lijden aan eenzaamheid, een gebrek aan sociale contacten en zitten uren achter hun scherm. Volgens recent onderzoek kampen studenten met sociaal-emotionele problemen door het gemis van contact met docenten en medestudenten.

Zwolle Walks biedt studenten de kans om een deel van de spontaniteit terug te brengen in het leven, en natuurlijk coronaproof nieuwe studenten leren kennen! Het is een samenwerkingsproject tussen Studenten Overleg Orgaan Zwolle, Frisse Gedachtes en Hogeschool Windesheim. Op deze manier proberen ze samen de sleur te doorbreken.

Inschrijven

Gerelateerde artikelen

Back to top button