KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Wandelen om eenzaamheid onder studenten te bestrijden

Zwolle – Studenten Overleg Orgaan Zwolle is samen met Frisse Gedachtes gestart met Zwolle Walks. Studenten kunnen zich aanmelden via de website en worden vervolgens gekoppeld aan een medestudent om samen een wandeling te maken door Zwolle. Op deze manier hopen ze de eenzaamheid onder studenten te bestrijden en kunnen studenten eindelijk weer nieuwe mensen ontmoeten. In andere studentensteden is het al een groot succes met al 1600 aanmeldingen.

Het zijn gekke tijden voor studenten, veel studenten lijden aan eenzaamheid, een gebrek aan sociale contacten en zitten uren achter hun scherm. Volgens recent onderzoek kampen studenten met sociaal-emotionele problemen door het gemis van contact met docenten en medestudenten.

Zwolle Walks biedt studenten de kans om een deel van de spontaniteit terug te brengen in het leven, en natuurlijk coronaproof nieuwe studenten leren kennen! Het is een samenwerkingsproject tussen Studenten Overleg Orgaan Zwolle, Frisse Gedachtes en Hogeschool Windesheim. Op deze manier proberen ze samen de sleur te doorbreken.

Inschrijven
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button