112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waarschuwingen zwemmersjeuk met huidirritatie bij Agnietenplas

Zwolle – Voor de Agnietenplas in Zwolle geldt een waarschuwing voor zwemmersjeuk met kans op huisirritatie. Dit is zojuist officieel kenbaar gemaakt door het waterschap WDODelta. De Agnietenplas bij Zwolle Noord is een officieel zwemwater waarvan het waterschap regelmatig de zwemkwaliteit controleert.

Ook heeft het waterschap een officiële waarschuwing voor zwemmen afgegeven voor de Lange Kolk in Den Nul (bij Olst) vanwege de aanwezigheid van blauwalg met kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Eerder deze week werd al bekend dat er blauwalg was geconstateerd in de stadsgracht van Zwolle.

Zwemmersjeuk is huiduitslag die vaak heftig jeukt of brandt. Zwemmersjeuk is te herkennen aan rode vlekjes die branderige pukkeltjes en blaasjes worden. De jeuk kan binnen 12 uur verdwijnen maar het kan ook 3 weken duren. Het kan geen kwaad en het is niet besmettelijk.


De waterkwaliteit van de officiële zwemwateren in Nederland  is digitaal inzichtelijk op de website zwemwater.nl en via de Zwemwater App. Deze is te downloaden in de stores van Android en Apple.

Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met de zwemwatertelefoon van de provincie Drenthe (0592 – 36 55 55) en Overijssel (038 – 42 52 423).

Gerelateerde artikelen

Back to top button