Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Waarom zou je kiezen voor een rechtsbijstandverzekering?


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Veel mensen kiezen ervoor om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als je deze zelf nog niet hebt, dan vraag je je misschien af waarom je er wel een zou moeten afsluiten. In dit artikel helpen we je hiermee. We leggen uit wat deze verzekering inhoudt, wanneer je hem nodig hebt, welke aanvullende dekkingen er bestaan en aan welke kosten je moet denken.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Eerst een korte uitleg van waar we het precies over hebben. Met een rechtsbijstandverzekering zorg je ervoor dat je bij een conflict sowieso de hulp krijgt die je nodig hebt. Juridische conflicten zijn ingewikkeld, dus als je bij een conflict betrokken raakt, dan wil je zeker weten dat je hulp krijgt van iemand die er verstand van heeft. Met een verzekering voor rechtsbijstand krijg je van je verzekeraar een jurist toegewezen die je gaat helpen om het conflict tot een goed einde te brengen. De kosten hiervan hoef je niet zelf te betalen.

Wanneer heb je deze verzekering nodig?

Een verzekering voor rechtsbijstand heb je nodig als je te maken krijgt met een juridisch probleem of conflict. Natuurlijk hoop je dat dit nooit zal gebeuren, maar je kunt het nooit helemaal uitsluiten. Zo kan het zomaar gebeuren dat je te maken krijgt met een rechtszaak om een ongeval in het verkeer waarvoor je verantwoordelijk wordt gehouden. Of dat je ruzie krijgt met een aannemer over een verbouwing aan je huis.

Aanvullende dekkingen

Net als bij veel andere verzekeringen wordt bij de rechtsbijstandverzekering gewerkt met een basisdekking en aanvullende dekkingen. Met de aanvullende dekkingen kun je jouw verzekering personaliseren naar je persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld een auto, dan kun je kiezen voor de aanvullende dekking “verkeer”. Hiermee verzeker je hulp bij juridische conflicten die met je voertuig of een verkeersongeluk te maken hebben. Heb je geen auto, maar wel een huis, dan kun je kiezen voor een aanvullende dekking waarmee je verzekerd bent bij conflicten met betrekking tot je woning.

Hoeveel kost het?

De meest gestelde vraag over deze verzekering is misschien wel: “wat kost een rechtsbijstandverzekering” Het is helaas niet zo makkelijk om een eenduidig antwoord op deze vraag te geven.
Allereerst rekent iedere verzekeraar een net iets andere premie voor de basisverzekering. Goed vergelijken kan daarom voordelig uitpakken. Daarnaast zijn niet alle aanvullende pakketten voor iedereen relevant. De maandelijkse premie die je betaalt, hangt dus ook af van de hoeveelheid aanvullende pakketten die je kiest bij het afsluiten van je verzekering.

Wil je precies weten hoeveel het gaat kosten om jezelf te verzekeren voor rechtsbijstand? Raadpleeg dan de website van de verzekeraar. Vaak vind je hier een rekentool waarmee je je maandelijkse premie kunt berekenen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren