KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Waarom je op excursie naar de regionale Boerderij van de Toekomst De Marke wilt

Deltaplan agrarisch waterbeheer

Zwolle – Wat is het effect van minimale grondbewerking op het gewas, de bodemstructuur en het bodemleven? En wat zijn de ervaringen met groenbemesters? Voorbeelden van vragen die voorbij komen tijdens een excursie naar de Boerderij van de Toekomst. Vanaf juli 2023 is onder andere melkveeproefbedrijf De Marke in Gelderland een regionale Boerderij van de Toekomst.

In het project Boer van de Toekomst verbindt het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) boeren, tuinders en wetenschappers met elkaar rond de vraag ‘hoe boeren we over tien jaar?’. Tijdens de rondleiding over het veld en langs het machinepark komen daarom items over duurzaam bodembeheer voorbij. Ook vraagstukken als het verminderen van gewasbeschermingsmiddelen of het vergroten van de biodiversiteit bespreekt men tijdens de excursie. De onderzoekers van de Boerderij(en) van de Toekomst willen in ieder geval graag de praktijkervaringen van boeren doorgeven aan beleidsmakers en bedrijven die werken aan alternatieve of nieuwe middelen en technologieën.

Aanmelden

Voor de Boerderij van de Toekomst in Lelystad liggen de excursiedata vast: 11 mei, 8 en 29 juni, 20 juli, 31 augustus en 21 september. De excursie beslaat een ochtend of middag, inclusief lunch. Nieuw is dat je nu ook kunt aanmelden voor excursies naar de regionale Boerderijen van de Toekomst in Valthermond (Drenthe) en melkveeproefbedrijf De Marke in Hengelo (Gelderland). De excursies gaan door bij voldoende inschrijvingen.

Samenwerking

Boer van de Toekomst is een samenwerking tussen het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer en de Boerderij van de Toekomst van de WUR Open Teelten. Het project is onderdeel van het DAW Kennisprogramma, het ministerie van LNV financiert dit.

Meer informatie op Boer van de Toekomst

Gerelateerde artikelen

Back to top button