KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Waardering voor Zwolse vrijwilligers met stadscampagne

Zwolle – Maandag 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger. In Zwolle zijn héél veel vrijwilligers actief. Enthousiaste, creatieve, sportieve, zorgzame, sociale mensen die zich vrijwillig inzetten voor een ander of voor de stad. ZwolleDoet!, SamenZwolle en Stadkamer Buurtcultuur & Amateurkunst roepen organisaties op hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten met de campagne #WATJIJDOET.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Vrijwilligers zijn van grote waarde, ze kunnen niet gemist worden. Juist in deze tijd wordt duidelijk hoe onbetaalbaar het werk van vrijwilligers is. Organisaties kunnen hun vrijwilligers bedanken en in de spotlights zetten door mee te doen aan de campagne #WATJIJDOET. “Zo laten we samen zien welke mooie dingen er in Zwolle allemaal gebeuren én worden er nog meer mensen enthousiast om vrijwilligerswerk te doen.” aldus Freek van der Heide, adviseur Buurtcultuur & Amateurkunst bij Stadkamer. Organisaties kunnen op 7 december mee doen, maar ook in de weken hierna.

Toolkit en gratis campagnemateriaal

Om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor Zwolse organisaties is er een uitgebreide gratis toolkit ontwikkeld, compleet met kant-en-klare posters, instructies en zelfs gifjes en filters voor op social media. Ook is er campagnemateriaal gratis op te halen bij ZwolleDoet!: setjes speciale ansichtkaarten, felgekleurde pijlen met teksten en raamstickers. Meer informatie is te vinden op samenzwolle.nl/watjijdoet

Vrijwilligerswerk in alle soorten en maten

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar ook voor jezelf. Het biedt de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten, jezelf te ontwikkelen en je draagt zo je steentje bij. Je vrijwillig inzetten kan op allerlei manieren. Van iedere week een dag(deel) tot eenmalig een keer helpen. Denk aan: meehelpen bij een sportclub, dieren verzorgen, collecteren voor een goed doel, een tuin bijhouden voor iemand die dat zelf niet meer lukt, maatje zijn voor een oudere of nieuwe Zwollenaar: er is van alles mogelijk. “Belangrijk is dat je iets vindt wat jij leuk vindt om te doen en wat goed bij jou past”, zegt Justin Daems, adviseur van Startpunt Vrijwilligerswerk bij ZwolleDoet!. Interesse? Neem eens een kijkje op de vacaturebank op zwolledoet.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button