Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Waardering voor mantelzorgers met activiteiten en VVV bon

Zwolle – De maand november is de Maand van de Mantelzorg. In samenwerking met heel veel betrokken Zwolse partijen organiseert ZwolleDoet!, namens de gemeente Zwolle, diverse culturele, ontspannende en informatieve activiteiten, speciaal voor mantelzorgers.  Mantelzorgers en hulpvragers kunnen  kennismaken met allerlei vormen van ondersteuning. Ook kunnen zij andere mantelzorgers ontmoeten.

Eén van de activiteiten was zaterdag de tapas lunch op de Dag van de Mantelzorg. In het voormalig postkantoor van Zwolle aan de Nieuwe Markt konden matelzorgers  gratis bij restaurant UNO genieten van de mooiste gerechten zoals Spaanse tapas, Italiaanse pizza’s en verschillende pasta’s. Andere activiteiten deze maand zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de bioscoop, kaartjes voor PEC Zwolle, het Autismecafé of een workshop bonbons maken.  Een overzicht van alle activiteiten, waarvan een aantal nog beschikbaar is,  vindt u hier.

Ondersteuning

Mantelzorgers kunnen op veel manieren ondersteuning krijgen, ook buiten de Maand van de Mantelzorg. Bijvoorbeeld via het Steunpunt Mantelzorg (van ZwolleDoet!) en het Sociaal wijkteam. Hier kunnen mantelzorgers terecht voor een luisterend oor. Samen kan bekeken worden welke ondersteuning het beste past. Zo kan (een deel van) de zorg tijdelijk worden overgenomen. Regelmatig zijn er bijeenkomsten over ziektebeelden, en trainingen over de omgang met de zorg voor een naaste.

Waardering

De gemeente Zwolle heeft veel waardering voor het werk van mantelzorgers. Het college van B&W wil ze hiervoor bedanken. Voor volwassen mantelzorgers is er een VVV-cadeaukaart, voor kinderen een bioscoopbon. Het familielid of de naaste voor wie gezorgd wordt, moet in Zwolle wonen. De attentie is aan te vragen via www.mantelzorgzwolle.nl/waardering. Het formulier kan ook opgevraagd worden bij Steunpunt Mantelzorg, via telefoonnummer (038) 422 52 00.

Mantelzorg is langdurige zorg voor iemand met wie u een persoonlijke band heeft. Bijvoorbeeld als u zorgt voor een familielid of naaste met een psychische aandoening, chronische ziekte en/of lichamelijke beperking. Ook kinderen kunnen mantelzorger zijn.

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button