Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Waar zijn de glasbakken?

Zwolle – De fracties van de Partij van de Arbeid en Swollwacht stellen komende dinsdag in de gemeenteraad mondelinge vragen aan het college van B&W over het verwijderen van glasbakken in Zwolle.

Fractievoorzitters Jan Slijkhuis en William Dogger zeggen hierover: “Vandaag hoorden we van een inwoonster van Zwolle dat de glasbakken bij haar flat waren verwijderd. Zij vroeg zich af hoe dit te rijmen is met het gemeentelijk beleid om afval zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen. We delen haar verbazing hierover en gaan dit voorleggen aan de wethouder”.

De fracties willen weten of het verwijderen van glasbakken meer voorkomt in de stad en welke gedachte hierachter zit. Ook vragen ze het college hoe dit past in het grondstoffenbeleid dat de gemeente vorig jaar opnieuw heeft vastgesteld en dat er juist van uitgaat dat burgers hun afval zo makkelijk mogelijk gescheiden moeten kunnen aanbieden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close