Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[VIDEO UPDATE] PEC Zwolle naar halve finale na spektakelstuk in Leeuwarden

PEC Zwolle heeft in het hoge noorden voor de derde maal op rij de halve finale van de KNVB Beker bereikt. Een 0-2 voorsprong die tegen de verhouding in op het scorebord werd gezet, werd door voormalig Zwolle-speler Furdjel Narsingh weggepoetst. Jody Lukoki, ex-Cambuur, dompelde Leeuwarden echter in rouw. Een doelpunt in de tweede helft van de verlenging bleek voldoende voor de zege: 2-3.

Cambuur startte fel aan de kwartfinale. Het eerste schot op doel kwam van Sander van de Streek nadat Maikel van der Werff zomaar inleverde. De offensieve start van de thuisploeg kwam niet bepaald als een verrassing. Er werd veel druk uitgeoefend op het Zwolse doel, maar de eerste twintig minuten overleefde Zwolle. Pas na 24 minuten diende de eerste Zwolse kans zich aan en net als in december was het direct raak. Ook nu kwam het doelpunt achter de naam van Thomas Lam te staan die ongehinderd kon inknikken omdat doelman Harm Zeinstra onzeker in zijn doelgebied bleef staan. Toch kantelde het spelbeeld niet. Cambuur schakelde nog een tandje bij en kreeg via Bartholomew Ogbeche een levensgrote kans op de meer dan terechte gelijkmaker, maar Hahn bleef met een katachtige reflex zijn doel schoonhouden.

Na rust was het juist PEC Zwolle dat sterk begon. De eerste kans diende zich al vlot aan. Sheraldo Becker omspeelde keeper Zeinstra, waarna Ryan Thomas een poging waagde, maar op de benen van Calvin Mac-Intosch stuitte. Diezelfde Thomas benutte zijn tweede kans wel. Nadat Jody Lukoki de verdediging van de Friezen naar buiten trok, kreeg Thomas de kans om door het midden op te stomen en met links af te ronden: 0-2. Het bleek echter niet een opmaat tot meer Zwolse treffers. De ploeg zakte in en riep het gevaar daarmee over zichzelf af. Wie anders dan Furdjel Narsingh bracht Cambuur, dat ondanks de 0-2 stand nog altijd het betere van het spel had, met een doelpunt terug in de wedstrijd. Nauwelijks bekomen van de schrik scoorde de rappe buitenspeler ook de gelijkmaker. Bram van Polen werd geklopt en met een droge knal in de korte hoek werd ook Hahn het nakeken gegeven.

In plaats van doordrukken namen de Leeuwarders gas terug en kreeg PEC Zwolle nog twee behoorlijke kansen. Zo kopte Van Polen over en zag Becker een inzet voorlangs verdwijnen. De grootste kansen waren toch voor Cambuur dat zeker in de absolute slotfase van de reguliere speeltijd de kansen aaneen reeg. Invaller Mikhail Rosheuvel kreeg in de extra tijd de grootste kans. Oog in oog met Hahn schoof de van AZ overgekomen debutant naast. De verlenging was een feit.

In die verlenging leek Cambuur, gesteund door de fanatieke aanhang, snel orde op zaken te stellen. Weer moest Zwolle in de achteruit om niet op een achterstand te geraken. Intussen werd Narsingh (kramp) gewisseld. Bij aanvang van de tweede helft van de verlenging kwam Soufian Moro binnen de lijnen voor Thomas. Opeens lag daar de 2-3 in het net. Jesper Drost wist de bal met een hoogstandje in zijn bezit te houden, waarna Lukoki eveneens de bal knap onder controle hield en uithaalde. Het schot verdween in de lange hoek achter Zeinstra. Met de moed der wanhoop zetten de Leeuwarders opnieuw de achtervolging in. Het was echter Hahn die niet capituleerde. De sluitpost hield de ene na de andere bal op miraculeuze wijze uit zijn doel. Vrije trappen van Sinan Bytyqi en Mikhail Rosheuvel werden uit de kruising geranseld en ook een serie hoekschoppen werden door de keeper vakkundig verijdeld.

Pas na 123 minuten kwam er aan alle onzekerheid een einde. PEC Zwolle had Cambuur verslagen.

EINDSTAND SC Cambuur – PEC Zwolle: 2-3 (0-1). (24′ Lam 0-1, 50′ Thomas 0-2, 55′ Narsingh 1-2, 60′ Narsingh 2-2, 108′ Lukoki 2-3)

Bron: Pec Zwolle