Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

VVD Zwolle wil vaccinatie-eis voor kinderopvang

Zwolle – In Zwolle moet een actieplan komen om de vaccinatiegraad te verhogen. Daartoe roept raadslid Johran Willegers van VVD Zwolle het college van burgemeester en wethouders op om dit op te gaan stellen.

De VVD wil dat er gekeken gaat worden naar naar betere voorlichting en een vaccinatie-eis voor kinderopvang. “Het is erg genoeg dat je door vaccinaties te weigeren je eigen kinderen in gevaar brengt, maar het kan ook grote schade aan anderen berokkenen, dat hebben we deze zomer weer gemerkt met mazelenuitbraken,” aldsu Willegers.

Steeds meer gemeenten nemen initiatief om de vaccinatiegraad weer op peil te krijgen. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad. Veenendaal volgt deze week gemeenten als Barneveld, Utrecht en Den Haag. In Zwolle ligt de vaccinatiegraad net onder de richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie om groepsimmuniteit voor mazelen te garanderen en in enkele omliggende gemeenten zijn de percentages nog lager.

De fractie van de VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen hierover gesteld aan het Zwolse college.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button