112 nieuwsNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

VVD Zwolle: ‘Stop praktijken als dealen, prostitutie en illegaal gebruik parkeerterrein bij Milligerplas’

Zwolle –  ‘Duistere zaakjes rondom de Milligerplas’, zo meldde afgelopen zaterdag één van de omwonenden van de recreatieplas in het regionale dagblad. De plaatselijke VVD fractie wil dat er iets aan gedaan wordt. Zo zouden, in samenwerking met  de politie, praktijken als dealen, prostitutie en illegaal gebruik van het parkeerterrein moeten worden tegengegaan. Ook zit de partij te denken aan meer politiesurveillance, betere verlichting en cameratoezicht.

Thom van Campen van de VVD uit zijn bezorgdheid over het onveilige gevoel dat de buurtbewoners hebben: “En nu lijkt de schietpartij in de Biezenknoppen ook een relatie te hebben met de parkeerplaats van de Milligerplas.” Ook tijdens een rondgang langs de deuren hoorde de VVD al zorgen over de veiligheid in die omgeving. “Mensen moet zich altijd veilig voelen in hun eigen buurt en huis. Dit beschadigt dat gevoel en dat is onaanvaardbaar.”, aldus de fractievoorzitter.

Voor de VVD is het klip en klaar: “je moet veilig zijn en je veilig voelen in je woonomgeving. Het kan niet zo zijn dat omwonenden getuige zijn van duistere zaakjes en prostitutie en gedeal oogluikend worden toegestaan. Als er sprake is van een onveilige situatie moeten gemeente en politie maatregelen nemen.”  Naast deze maatregelen wil de partij ook van het college weten of er een mogelijke relatie is tussen de schietpartij aan de Biezenknoppen en de parkeerplaats van de Milligerplas.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button