EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

VVD: “Zwolle moet koploper startups worden”

Zwolle – Startups zijn essentieel voor de economische toekomst van Zwolle en moeten de ruimte en kansen krijgen zich te ontwikkelen. De VVD heeft daarom een actieplan geschreven om te investeren in het Zwolse startupklimaat en startups meer speelruimte te geven.

Gemeenteraadslid Johran Willegers: “Zwolle is één van de sterkste economische regio’s van Nederland, om dat zo te houden zullen startups een belangrijke rol moeten vervullen. Met dit plan ambiëren we startup-hoofdstad van Oost-Nederland te worden.”

De VVD heeft tien actiepunten geformuleerd die daar aan moeten bijdragen, zoals het zoeken naar fysieke ruimte voor startups, het aantrekken van marktinvesteringen en een korting op lokale lasten voor innoverende ondernemers. “Startups kunnen de economie opschudden, innoveren een stad en kunnen razendsnel groeien. Kortom een geweldige kans voor nu en de toekomst waar Zwolle koploper in moet worden,” stelt Willegers.

De VVD wil dat het College van Burgemeester en Wethouders invulling gaat geven aan het actieplan en vraagt daar in de begrotingsbehandeling voor 2016 ruimte voor. Het financiële plaatje voor 2017 ziet er gunstig uit met 7 miljoen euro structureel te besteden, en 20 miljoen incidenteel. Het college schrijft een strategisch investeringsplan om te kijken op welke wijze en waarin het best geïnvesteerd kan worden. De VVD ziet graag dat het actieplan daarin verwerkt wordt.

 

Actieplan

Gerelateerde artikelen

Back to top button