Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Johran Willegers wil met VVD Zwolle de grootste partij worden

"Tijd van treuzelpolitiek is voorbij."

Zwolle – De Zwolse VVD heeft Johran Willegers (29) aangewezen als lijstrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Willegers zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Sinds het vertrek van Thom van Campen naar de Tweede Kamer – in maart van dit jaar – geeft hij als fractieleider ook leiding aan de liberalen uit Zwolle. Zwolle staat voor grote uitdagingen, onder andere op het woningbouwgebied volgens de nieuwe lijsttrekker: “De tijd van van treuzelpolitiek is dan ook voorbij.”

Willegers hoopt met zijn partij het succes van vier jaar geleden te kunnen continueren. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 haalde de VVD een record aantal stemmen van 8181. Dat resulteerde in 5 zetels en een wethouder. “Sinds ik in 2014 in de raad kwam is Zwolle gegroeid en veranderd. We worden elk jaar leuker, aantrekkelijker en gezelliger. De verandering komt de komende jaren op ons af en dat vraagt dus om een voortvarende aanpak”, aldus de nieuwe lijsttrekker.

Uitdagingen voor Zwolle

Hij doelt daarmee ook op de uitdagingen waar Zwolle voor staat op het gebied van wonen, veiligheid, economie en zorg. Volgens hem is de grote aantrekkingskracht van Zwolle inmiddels landelijk bekend. Met als ‘nadeel’ dat de groei en daarmee de druk op bijvoorbeeld de Zwolse woningmarkt enorm is. Samen met zijn partij wil hij zich de komende jaren in blijven zetten voor een voldoende betaalbare huizen voor Zwollenaren. “Ongeacht je portemonnee moet je jouw droomhuis kunnen vinden. Dat gaat nu mis omdat we niet voldoende en niet snel genoeg bouwen. Het tempo moet omhoog, er moeten meer plannen gemaakt worden.”

Wij zijn de enige partij in de Zwolse gemeenteraad die kiest voor méér dan de vaak genoemde 10.000 woningen. Daarvoor is het volgens ons dan ook noodzakelijk dat er zo snel mogelijk een nieuwe grote wijk wordt gebouwd. Johran Willegers, nieuwe lijsttrekker VVD Zwolle

 

Wonen, veiligheid en zorg belangrijkste dossiers

Volgens de nieuwe lijstrekker zijn naast Wonen ook Zorg en Veiligheid dossiers die een belangrijke rol in de campagne gaan spelen. De partij wil tijdens de campagne niet alleen haar eigen ideeën in de stad gaan uitleggen, maar gaat heel nadrukkelijk ook op zoek naar het geluid uit de stad. “We zijn een stadspartij en willen zoveel mogelijk input ophalen bij de inwoners. De beste ideeën komen van de inwoners zelf.”

Verkiezingen maart 2022

De verkiezingen zijn in maart van het komende jaar. De VVD maakt ook deel uit van het huidige College van B&W, met René de Heer als wethouder. Bij de vorige verkiezingen stond De Heer als lijstduwer op de kandidatenlijst en opteerde nadrukkelijk voor de wethouderspositie. Hoe de nieuwe lijst er ‘onder’ Johran Willegers uit gaat zien is op dit moment nog niet helemaal duidelijk.

In 2018 haalden we 8181 stemmen en 5 zetels. In 2022 willen we heel graag de grootste partij van Zwolle worden! Johran Willegers

 

In het dagelijks leven is Willegers werkzaam als beleidsadviseur infrastructuur voor Koninklijk Bouwend Nederland.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren