EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

VVD Zwolle: ‘extra geld voor betaalde banen jongeren bij gemeente Zwolle’

Zwolle – De gemeente Zwolle moet de kans grijpen om extra geld te steken in betaalde banen voor jongeren. Daartoe roept de VVD het college dinsdag op.

Het A+O fonds Gemeenten heeft een jongerenregeling waarin nog 840 duizend euro te vergeven is aan gemeenten die jongeren onder de 27 een betaalde baan aanbieden. De VVD ziet graag dat Zwolle aanspraak gaat maken op die regeling.

Werk heeft voor de VVD topprioriteit. Als er kansen zijn om vanuit fondsen geld te steken in jongerenwerkgelegenheid, moet Zwolle die grijpen. In 2014 stelde de VVD daarom al vragen om aanspraak te maken op budget vanuit de EU om jeugdwerkloosheid te bestrijden.

De jongerenregeling van het A+O fonds bevordert de instroom van ambitieuze jongeren in de gemeentelijke organisatie. Uit het artikel Geld Voor Instroom Jongeren van Binnenlands Bestuur bleek dinsdag dat het fonds nog ruim 8 ton beschikbaar heeft voor hun jongerenregeling. Het doel is om de jongereninstroom te vergroten, vergrijzing tegen te gaan en onderwijs beter te laten aansluiten op de gemeentelijke arbeidsmarkt.

Dit is uiteraard goed voor jongeren zelf, maar ook voor de gemeente om binding te houden met de nieuwe arbeidsmarkt. “Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen eisen naast de bestaande ervaring ook innovatieve ideeën,” zegt raadslid Johran Willegers. “Aanstormende professionals zijn ideaal om daar aan bij te dragen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button